İstanbul'da, proje okullarına tepki var

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), aralarında İstanbul Erkek, Kabataş, Cağaloğlu, Avni Akyol Güzel Sanatlar, Bornova Anadolu gibi Türkiye'nin en başarılı 155 proje okulunda, 8 yıl ve üzeri görev yapan öğretmenleri tayin etme kararına tepkiler devam ediyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Ekim 2016 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'da, proje okullarına tepki var

OZAN ÖMER KADÜKER

Haftalardır okulların önünde eylem yapan öğrenci, veli ve mezunlar dün de İstanbul Erkek Lisesi önünde toplandı. İstanbul Erkek, Kadıköy Anadolu, Cağaloğlu Anadolu, Vefa, Avni Akyol Güzel Sanatlar liseleri başta olmak üzere diğer proje okullarından da öğrenciler, veliler ve mezunlardan oluşan yaklaşık 50 kişinin destek verdiği eylemde, okulun önünde ve bahçesinde çok sayıda polisle bir de TOMA'nın olması dikkat çekti.

'Anayasa'ya aykırı'

Protesto sırasında, veliler ve öğrenciler adına açıklama yapan Gülsüm Öner Yetkin, proje okullar yönetmeliğinin Danıştay kararı ve Anayasa'ya aykırı olduğunu kaydetti. Veli Hülya Şen ise önceki gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP milletvekilleri Candan Yüceer, Gamze Akkuş İlgezdi, Fikri Sağlar, AKP Milletvekili ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, MHP milletvekilleri Ekmeleddin İhsanoğlu, Arzu Erdem ile HDP milletvekili İdris Baluken ve HDP eğitim Komisyonu ile görüştüklerini ayrıca tüm vekillere de durumu anlatan bir mektup yazdıklarını söyledi. Yönetmeliğin Anayasa'ya aykırı en az üç maddesi bulunduğuna ve iptal edilmesi gerektiğine değinen Şen, bu durumdan çocuklarının olumsuz etkilendiğine dikkat çekti.

İstanbul Erkek ve Cağaloğlu Anadolu liselerinde iki çocuğu okuyan bir veli ise derslerin boş geçtiğini özellikle Cağaloğlu'nda çok fazla sıkıntı olduğunu söyledi. Öğrenciler Felsefe dersinin bir kolu olan seçmeli Bilgi Kuramları Dersi'ne din kültürü öğretmeni girdiğnii söyledi.

Veli Sibel Özkan Tarım da gidenlerin yerine atanan öğretmenlerin, öğrencileri siyasi fikirlerini açıklamaya zorladıklarını iddia etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber