Milli MOBESE yakalattı

Ankara'da düzenlenen operasyon, canlı bomba eylemi yapacağı belirlenen DEAŞ üyesi bir terörist ölü ele geçirildi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 20 Ekim 2016 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli MOBESE yakalattı
Haluk Karakaya

Ankara'da düzenlenen terör operasyonunda, canlı bomba eylemi yapacağı belirlenen DEAŞ üyesi bir terörist ölü ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ üyesi bir teröristin Ankara'da canlı bomba eylemi gerçekleştireceği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine çalışma başlatan ekipler, dün sabah saat 03.00'te Etimesgut ilçesi Eryaman Mahallesi 47'inci Sokak Ata apartmanı 9'uncu kat 36 numaralı daireye operasyon düzenledi.

29 EKİM'DE EYLEM YAPACAKTI

Operasyonda, "teslim ol" çağrısına ateşle karşılık veren terörist, çıkan çatışmada ölü ele geçirildi. Teröristin 1992 Adana doğumlu Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Ahmet Balık olduğu tespit edildi. Olay Yeri İnceleme ekipleri, evdeki buzdolabında büyük buz kalıpları olması dikkat çekti. Teröristin buz kalıplarını nerede kullanmayı planladığı araştırılıyor. Teröristin 29 Ekim ya da 10 Kasım törenlerinde saldırı yapmak için Anıtkabir ve eski Meclis çevresinde keşif yaptığı MOBESE görüntülerinden tespit edildi. Canlı bomba, MOBESE sistemini izleyen polisin dikkatiyle yakalandı. Polisler, birkaç gün peş peşe teröristin aynı yerlerde görülmesinden şüphelendi. Özel harekatın başarılı operasyonuyla olası bir facianın önüne geçildi. Yaşanan bombalı saldırıların ardından "MOBESE çalışmıyor mu?" tartışmaları gündeme gelmiş, MOBESE sistemini izleyen polislerin Fetullahçı Terör Örgütü'ne bağlı (FETÖ) olduğu gerekçesiyle birçok olayın üzerinin örtüldüğü ortaya çıkmıştı. Birçok kamu kurumunda olduğu gibi FETÖ'cülerin emniyetten temizlenmesiyle MOBESE de önleyici tedbirlere eklendi.

POLİS KADININ PEŞİNDE

Terörist, evi 3 gün önce beraberinde bir kadın ile birlikte kiraladı. Karı koca olduklarını beyan eden teröristin, daireyi ev sahibinden değil, kiracıdan günlük olarak kiraladığı öğrenildi. Polis, teröristin eşi olarak tanıttığı kadının peşine düştü. Bu arada apartman sakinleri, "Bu binada 68 daire var. Günlük kiralık dairelerden çok rahatsızız. Tehdit altındayız" diye yakındı.

Bombalar evden çıktı

Olayın ardından bölgeye gelen Ankara Valisi Ercan Topaca ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, operasyon hakkında bilgi aldı. Evde yapılan aramalarda, teröristin canlı bomba eylemi yapacağı hakkında ciddi bulgulara ulaşıldığını vurgulayan Topaca, şunları söyledi: "İçeride yapılan aramalarda iki adet dinamit lokumu, 7 kilogram civarında amonyum nitrat, TNTP tipi dediğimiz iki patlayıcı ki bu çok güçlü bir patlayıcıdır, ateşleme düzeneği, ayrıca mahiyeti tam olarak tespit edilemeyen toz TNT dediğimiz madde, iki kilogram somun ele geçirildi. Bu (somun), patlama olduğu zaman şarapnel etkisi yapan küçük metal parçacıklardır ki bunun 400 civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Bu, patladığı zamana insanlara kurşun gibi saplanan metal parçalarıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber