Siber güvenlikçiler hünerlerini konuşturdu

Siber tehdit ve saldırılara karşı kurumlarını korumakla görevli siber güvenlik uzmanları, STM tarafından düzenlenen yarışmada, birer hacker gibi hareket ederek rakiplerini geride bırakmaya çalıştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2016 12:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Siber güvenlikçiler hünerlerini konuşturdu

Siber tehdit ve saldırılara karşı kurumlarını korumakla görevli siber güvenlik uzmanları, Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) tarafından düzenlenen yarışmada, birer hacker gibi hareket ederek rakiplerini geride bırakmaya çalıştı.

Capture The Flag (Bayrağı Yakala) Yarışması, siber güvenlik uzmanları, kriptoloji ve tersine mühendislik dallarında çalışanları buluşturdu.

Savunma Sanayi Müsteşarı (SSM) İsmail Demir, yarışma öncesinde yaptığı konuşmada, siber güvenliğin ülkelerin öncelikli konularından birisi haline geldiğini söyledi. Demir, şöyle konuştu:

"Siber güvenlik, ülkeler için milli güvenlik sorunu haline gelmiş durumda. Savunma kadar saldırı kabiliyetinizin de olması şart. Çünkü bu gücünüz olmazsa caydırıcılık gücünüz de olmaz. Türkiye'nin siber güvenlik listelerinde saldırıya uğrayan, saldırı kaynaklanan ülkeler listesinde ilk sırasında yer alması bizim için manidar. Bırakın dünyayı, bölgemizde dahi Türkiye'nin siber güvenlik seviyesinin çok düşük olduğuna dair bazı yorumlar var."

Demir, müsteşarlık olarak bu konuda yetkinliği, farkındalığı ve eğitim seviyesini artırmaya yönelik faaliyetleri desteklediklerini, ilgili dairelerini de bu yönde harekete geçirdiklerini belirtti.

- "Sistemli ve stratejik yatırım şart"

STM Genel Müdürü Davut Yılmaz da siber güvenliğin, artan tehditlere paralel olarak her geçen gün daha önemli hale geldiğini söyledi.

Siber güvenliğin bireysel hobi olmaktan çıkıp bazıları için tehdit halini aldığına işaret eden Yılmaz, bugün pek çok devletin siber güvenliği milli güvenliğin bir parçası olarak gördüğünü vurguladı.

Siber güvenliğe çok daha önem vermek, yatırım yapmak gerektiğine işaret eden Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ülke olarak son 1 yılda ciddi şekilde siber saldırıya maruz kaldık. Uzun vadeli, sistemli ve stratejik yatırımlar yapmak ve önlemler almak durumundayız. STM olarak bunu yapmaya çalışıyoruz. En büyük yatırımlarımızdan bir tanesi siber güvenlik konusu. Bu çerçevede Türkiye'de ilk ve tek olan, dünyada çok az örneği olan saldırı gerçekleşmeden saldırıyı görme potansiyeline sahip Siber Füzyon Merkezini hizmete açtık. Buradaki tüm yazılımları milli olarak geliştirdik. Ar-Ge'ye önem verip bu alanda ihtiyaç duyulan yazılımları özgün olarak geliştirmeye çalışıyoruz."

Yılmaz, yarışmayla siber güvenliğe dikkat çekmeyi, bu alanda çalışan kişi ve kurumları bir araya getirerek yetkinliklerini test etmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

- 26 takım 96 yarışmacı

Yarışmada siber güvenlik uzmanları, kriptoloji ve tersine mühendislik gibi dallarda belirlenen hedeflere diğer katılımcılardan önce ulaşmak için sistemlerdeki güvenlik açıklarından yararlanarak hedefe ulaşmaya çalıştı.

Siber saldırılara karşı kurumlarını korumakla görevli siber güvenlik uzmanları, yarışmada bu kez rol değiştirip birer hacker gibi hareket edip diğer takımları geride bırakmak için çaba harcadı.

Yarışmaya katılan 26 takım ve 96 yarışmacı, kıyasıya yarışmanın yanı sıra kendilerini deneyerek eksiklerini görüyor, bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı buluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber