Lise öğrencisinin organları 4 kişiye umut olacak

Kocaeli'nin Derince ilçesinde hastanede beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki lise öğrencisi Y.E'nin ailesi tarafından bağışlanan organları, 4 hastaya umut olacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2016 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Lise öğrencisinin organları 4 kişiye umut olacak

Alınan bilgiye göre, tedavi gördüğü Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Körfez Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi gencin organları, ailesi tarafından bağışlandı.

Gencin kalbi, karaciğeri ve böbrekleri, İstanbul ve Ankara'daki uygun hastalara nakledilecek.

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanın yoğun bakım ünitesinde yattığını ve dün beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi.

Ailenin, gencin organlarını bağışlama kararı aldığını belirten Güneş, "4 hayatın kurtulmasına vesile olarak duyarlılık gösterdiler. Bu vesile ile bunun bütün vatandaşlarımıza örnek olmasını umut ediyorum. İnsanların bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor." diye konuştu.

Yenikent Mahallesi'ndeki evlerinde 14 Ekim Cuma günü babasının tabancasıyla intihar girişiminde bulunan ve tedavi gördüğü hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybeden Y.E'nin cenazesi, yarın Yavuz Selim Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Derince Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber