'Başkanlık sisteminin gerekli olduğu kanaatindeyiz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için bulunduğu Afyonkarahisar'da, açıklamalarda bulundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2016 19:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Başkanlık sisteminin gerekli olduğu kanaatindeyiz'

AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

- Afyonkarahisar'da gerçekleşecek toplantı için bakanlar, milletvekilleri, genel merkez yöneticileri ve parti kurucuları gelmeye başladı

AFYONKARAHİSAR (AA) - AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın yapılacağı Afyonkarahisar'daki otele bakanlar, milletvekilleri, genel merkez yöneticileri ve parti kurucuları gelmeye başladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın ilk kez başkanlık edeceği toplantı için Afyonkarahisar'a gelen katılımcılar, NG Güral Termal Otel'e geçti.

Başbakan Yıldırım'ın yarın gerçekleştireceği açılış konuşmasıyla başlaması planlanan toplantıyı takip edecek çok sayıda gazeteci için otel önünde basın merkezi oluşturuldu.

Sadece akreditesi yapılan gazetecilerin izleyebileceği kampta, Yıldırım'ın yarın sabah açılış ve pazar günü yapacağı kapanış konuşmaları basına açık olacak.

Toplantı nedeniyle otel çevresinde güvenlik kontrol noktaları oluşturulurken, güvenlik tedbirleri kapsamında, otele giriş yapan araçlar ve katılımcılar kayıt altına alınıyor.

Bakanlar, milletvekilleri, genel merkez yöneticileri ve parti kurucularının katılacağı toplantıda, başkanlık modelini de kapsayan Anayasa değişikliği teklifinin ana gündem maddesi olarak ele alınması bekleniyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve bugüne kadar gelen sürecin detaylı olarak değerlendirilmesi beklenen toplantıda, ekonomi ve dış politikayla ilgili sunumlar da yapılacak.

Toplantıda, Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmeler başta olmak üzere terörle mücadelede gelinen son durumun ele alınması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber