Hendekçi kepçeler artık halkın hizmetinde

Güneydoğu'da kayyum atanan belediyelerde PKK'nın tüm tehditlerine rağmen halk hizmetle tanıştı. Daha önce terör örgütüne aktarılan paralar şimdi halkın konforu için şehircilik hizmetlerinde kullanılıyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 22 Ekim 2016 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hendekçi kepçeler artık halkın hizmetinde
HÜSEYİN KAÇAR

İçişleri Bakanlığı'nca Güneydoğu'da belediyelere kayyum olarak atanan yeni başkanlar ve yönetim kadrosu belediyecilik hizmeti vermeye başladı. 28 kayyumun 18'i Güneydoğu'daki belediyelerde görevlendirildi. 20 yıla yakındır bölgede birçok belediyeyi yöneten HDP ve ondan önceki partiler, hizmet yerine 'sözde siyaset' yapınca belediyecilik anlamında Güneydoğu kentleri, Batı illerinin çok gerisinde kaldı. Terör örgütünün hendek ve çukur siyasetine destek veren, bombalı saldırılarda araçları ele geçirilen bazı belediyelere 1 Eylül'de atanan kayyumlar, Kandil'in tehditlerine rağmen halka hizmet veriyor.

BATMAN'DA ASFALT ATAĞI

Batman Belediyesi'nde başkanlık görevine getirilen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy'un talimatı ile 1 Ekim'den bu yana 20 bin ton asfalt serimi yapıldı. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı 3 ekip kentin farklı mahallelerinde kilit taşı serimi için hummalı çalışmalarını sürdürüyor. Bir ay içerisinde 30 bin metrekare parke taşı döşendi. Belediye yapacağı çalışmaları anketle halka soruyor. Son olarak Cumhuriyet Bulvarı'ndaki orta refüjle ilgili çalışma için belediyenin internet sitesinde anket yapıldı.

ERCİŞ'E İKİ AYDA 4 OTOPARK

Van'ın Erciş Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Mehmet Şirin Yaşar, Erciş'in en önemli sorunlarından birinin otopark sorunu olduğunu tespit etti. Bu konuyla ilgili otopark olarak kullanılabilecek 11 alan belirlendi. Bunlardan şu ana kadar 4'ü tamamlanıp hizmete girdi. Depremde büyük hasar gören Erciş'te, Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili konuların daha hızlı yürütülmesi amacıyla "Kentsel Dönüşüm Koordinasyon Kurulu" oluşturuldu.

HENDEKZEDE İLÇELER AYAĞA KALKIYOR

Hendek ve barikatlar nedeniyle adeta harabeye dönen Şırnak'ın Cizre ilçesine kayyum olarak kaymakam Ahmet Adanur'un atanması ile Cizre, yıllardır hasret kaldığı belediyecilik hizmetini almaya başladı. Teröristlerin zaman zaman patlayıcı döşemesi nedeniyle tahrip olan Nusaybin ve Yafes caddelerindeki orta refüj bordür taşları boyandı ve yepyeni bir görünüm kazandı. İlçedeki yeşil alan eksikliğini gidermek için de ilçenin birçok yerinde park yapılıyor. Konak Mahallesi Dicle Nehri kenarında bulunan Finka bölgesinde de 50 bin dönümlük moloz dolu kumluk alanı yeşillendirmek için çalışmalar başlatıldı. Kayyum atanan Şırnak'ın diğer ilçesi de Irak sınırındaki Silopi. İlçe girişinde 4 bin 910 metre karelik alana Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nin yapılması için temel atma töreni yapıldı.

HEDEF MODERN ŞEHİRLER

Van'ın Edremit Belediyesi'nde kayyum olarak atandıktan sonra göreve başlayan Kamil Saka, ilçede kapsamlı yol çalışması başlattı. İkizçay Mahallesi'nde düzenlemeleri sürdüren ekipler Sarıkız Mahallesi'nde de çalışmalara başladı. Van Gölü kıyısındaki ilçenin belediye başkanı Saka, "Edremit'in hak ettiği noktaya ulaşabilmesi için modern şehirler kurmak için çalışıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber