2021'e kadar 20 bin camide 'gençlik kolu'

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın camilerde oluşturmayı hedeflediği 'gençlik kolları'nı, Din Hizmetleri Genel Müdürü Yaşar Yiğit anlattı: "İlk etapta bin 500 camimizde altyapı çalışmaları tamamlandı. 2021 yılına kadar 20 bini aşkın camimizde bu yapılanmayı temin edebiliriz"

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 22 Ekim 2016 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2021'e kadar 20 bin camide 'gençlik kolu'

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, gençleri dini istismar eden FETÖ benzeri yapılardan korumak için kurma hazırlıklarını yaptığı ve HABERTÜRK'ün duyurduğu 'camilere gençlik kolu' projesinin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Din Hizmetleri Genel Müdürü Yaşar Yiğit, hazırlıklarını anlattı. 15 Temmuz'da Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini belirten Yiğit, "Ülkenin evlatlarını din bağlamında belirli noktalara evrilterek bu ülkeye düşman olan bir zihniyetin olduğunu görmekteyiz" dedi.

Diyanet'in alanda bırakacağı herhangi bir boşluğun bu tür olumsuz yapılanmaları da beraberinde getireceğini kaydeden Yiğit, şöyle devam etti: "Hangi yapı olursa olsun insanı insana, insanı anne ve babasına, ülkesine düşman kılıyorsa bizim hakikati o insanlara sunmamız gerektiği kanaatindeyim. Gençlik kollarımızın bu noktadan okunmasının faydalı olacağını düşünüyorum.

'HEDEF 45 BİN CAMİ'

Gençler evini, yurdunu, okulunu sahipleniyor. İbadet ettiği mekanı da sahiplenmelerini istiyoruz. 85 bin cami var, gençlik kolları 45 bin merkez camide oluşturulacak. Gençlik kolu kurulan camilerde imkanlar dahilinde gençlerin kullanacağı özel alanlar oluşturulacak. İlk etapta bin 500 camimizde altyapı çalışmaları tamamlandı. İnşallah 2021'e kadar 20 bini aşkın merkez camimizde bu yapılanmayı temin edebiliriz."

İstanbul Üsküdar'da bir süredir çok sayıda genç, sabah namazı için Mihrimah Sultan Camii'nde bir araya geliyor.

SİYASET NE DİYOR?

'GEÇ KALMIŞ VE DOĞRU BİR ÇALIŞMA'

Ekrem Erdem (AK Parti İstanbul Milletvekili):

Geçmişte maalesef gençlerimiz dinini doğru öğrenme imkanlarını bulamadı. Bulamayınca da birtakım arayışlar olunca, FETÖ gibi çarpık yapılar devreye girdi. Bu tür çarpık yapıların olmaması için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini doğru şekilde gençlere öğretmesinden daha doğal bir şey yok. Bu, geç kalmış ve doğru bir çalışma. Gençlerimize değerlerimizi doğru şekilde aktarabilirsek geleceğimiz daha aydınlık olur.

'CAMİDE SİYASET DOĞRU DEĞİLDİR'

Veli Ağbaba (CHP Genel Başkan Yardımcısı):

Diyanet, Kuran kurslarını farklı gruplara teslim etti. Önce ona engel olunmalı. 15 Temmuz'dan ders alınmış değil. Camilere siyaseti andıran böyle bir yapılanma doğru değil.

'KABUL EDİLEMEZ BİR UYGULAMA

Müslüm Doğan (HDP İzmir Milletvekili):

Bu gerçekten akıl tutulması gibi bir şey. Biz boşuna Diyanet'in kaldırılmasını istemiyoruz. Camiler inanç merkezleridir. Oraya her yaştan insan gelip gidiyor. Kabul edilemez bir uygulama. Sırf bu konu yüzünden Diyanet İşleri Başkanı görevden alınmalı.

'KAŞ YAPALIM DERKEN GÖZ ÇIKARMAYALIM'

Erkan Akçay (MHP Grup Başkanvekili):

Camilerde gençlik kolları görülmüş, duyulmuş şey değil. Kaş yapalım derken göz çıkarmamak gerekiyor. Bu çocukların okulları ne olacak? Spor faaliyetini okulunda yapsın. Türkiye'nin bugün en önemli sorunu, kurum ve kurumların birbirine karışmasıdır. Herkes kendi işini yapsın. Bugüne kadar Diyanet üzerine düşen vazifeyi maalesef yapmamıştır. Diyanet, gençyaşlı demeden millete dinini doğru öğretmeye çalışsın.

Aykut YILMAZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber