Boydak 15 Temmuz öncesi satışa çıktı

Boydak Holding'in, 15 Temmuz öncesinde grubun satışı için Zorlu Holding ile masaya oturduğu ortaya çıktı. Görüşmeler, bayiler ile ilgili anlaşmazlık nedeniyle olumsuz sonuçlandı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 22 Ekim 2016 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Boydak 15 Temmuz öncesi satışa çıktı
METİN CAN

FETÖ'ye mali destek sağladığı gerekçesiyle ağustos ayında kayyum atanan, eylülde ise Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen Boydak Holding'in, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde tüm grubu satışa çıkardığı belirlendi. 2015 sonundan itibaren ünlü bir avukatlık firması ile anlaşan ve şirketi satışa hazır hale getiren Boydak Holding yöneticileri, 2016 şubat ayı itibarıyla büyük grupların kapısını çalmaya başladı.

İLK GÖRÜŞME ZORLU'YLA YAPILDI

Bu gruplardan ilki, Kayseri'de de önemli enerji yatırımlarını hayata geçiren Zorlu Holding oldu.

Zorlu Holding ile Boydak Holding arasındaki görüşme trafiğini ise Kayseri Ticaret Odası'nın eski başkanlarından olan bir isim yürüttü. Ünlü hukuk bürosu, Boydak Holding'in taşınmazlarından bayilik ağlarına kadar tüm mal varlığı için bir değer belirledi. Fakat görüşmeler bayilik ağı konusundaki anlaşmazlık nedeniyle olumsuz sonuçlandı.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Boydak Holding'i bayiler hariç olarak almak istedi. Ürünlerin satışında ilk başta kendi bayilerini kullanmak isteyen Zorlu, iddiaya göre daha sonra da sıfırdan bir bayilik sistemi kurmayı planladığını iletti. Zorlu'nun bu şartının altında yatan en önemli nedenin Boydak Holding bayilerinin FETÖ ile olan bağlantılarının belirsizliği olduğu ifade edildi. Zorlu'nun "Bu işte kendi bayilerimi kullanırsam varım, yoksa yokum" mesajını ilettiği öğrenildi. Boydak Holding yöneticileri de Zorlu'ya "Düşünmek için zamana bırakalım" mesajı yollayarak satış görüşmelerini rafa kaldırdı.

TÜSİAD KANALINI KULLANDI

Memduh Boydak, TÜSİAD ilişkilerini kullanarak Koç Holding'e de daha cazip tekliflerle gitti. Ancak, Zorlu görüşmelerinde yaşanan bayilik krizi burada da patlak verdi.

TMSF SATACAK

Yakın bir süre sonra ise 15 Temmuz darbe girişimi yaşandı. Boydak Holding, önce kayyuma ardından da TMSF'ye aktarıldı. TMSF tarafından satışa çıkarılacak olan gruba kimler talip olacağı henüz belirsiz. SABAH'a konuşan TMSF kaynakları, şu an için herhangi bir grupla satış görüşmeleri yaşanmadığını ifade etti. Ancak gelen bilgiler Kayseri'de bir an önce bu konunun netliğe kavuşturulacağı yönünde. Halk arasında Zorlu'ya özel mektuplar yazıldığı ve grubun bu konuda yeniden alıcı olmasının istendiği ifade ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber