Para vermeyince şirketini batırdılar!

Himmet adı altında işadamlarından haraç toplayarak kendine finans sağlayan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), bu çarka katılmadığı için yok ettiği işletme sayısı her geçen gün artıyor.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 22 Ekim 2016 08:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Para vermeyince şirketini batırdılar!
BETÜL ALAKENT

FETÖ, 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi öncesinde örgüt üyesi maliyeciler ile himmet vermeyen şirketleri abluka altına almıştı.

14 BİN DOLARI VERMEDİ

FETÖ mağduru işadamlarından USAŞ'ın (Uğur Serdaroğlu A.Ş.) sahibi Asım Kalelioğlu başından geçenleri SABAH'a anlattı. Uşak'ta sanayicilik yapan Kalelioğlu, FETÖ'nün bürokrasi imamı olan ve bir dönem Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı yapan Hazim Sesli'nin 2011'de kendisinden Afrika'daki FETÖ okulu için 14 bin dolar istediğini, bunu kabul etmeyince tekstil ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren, 150 milyon dolarlık cirosu bulunan ve 2 bin 500 kişinin istihdam edildiği şirketinin batırıldığını söyledi.

Kalelioğlu, batırılış hikayesini şöyle anlattı: "Hazim, 2011'de cemaatin imamı olarak tanıttığı Cemalettin Baştuğ ile yanıma geldi. Güney Afrika'daki bir okul için benden 14 bin dolar istedi. Bu paranın nereye harcanacağını bilmediğim için vermedim. Belediye seçimlerini destekledikleri aday kazanınca orayı da çiftlikleri gibi kullanmaya başladılar. Benim bir restoranım vardı. Bir talebim olmadığı halde, bana '500 bin dolar ver sana burada içki ruhsatı verelim' dediler. Ben de 'İstemiyorum, size niye para vereyim' dedim. Ne olduysa ondan sonra oldu. Birkaç ay içinde, Uşak OSB'de 110 dönüm arazi üzerinde bulunan fabrikama maliyeciler baskın yapıp 10 milyon TL ceza kesti."

ALTIN DEDEKTÖRÜYLE ARANDI

Maliye baskınının ardından Bank Asya'nın fabrikaya haciz gönderdiğini aktaran Kalelioğlu, "Haciz için altın dedektörü getirilmiş. Fabrikada altın aradılar. Makinelerimi haczettiler. Üretim yapamaz hale geldim" dedi.

Yerel gazeteler aracılığıyla itibar kaybına uğratıldığını iddia eden işadamı Asım Kalelioğlu, "İflas ettim. Üretimde çalışan 2 bin 500 çalışanımı işten çıkardım" dedi.

17 ARALIK'TA ANLADIM

FETÖyapılanmasını 17-25 Aralık kumpaslarından sonra anladığını söyleyen Kalelioğlu, "Ocak 2015'te Kaçakçılık ve Organize Suçlar (KOM) birimine gidip bu örgütten şikayetçi oldum, ifade verdim" dedi. Kalelioğlu, o dönemdeki şikayet başvurusunun araştırıldığını anlattı.

KÜÇÜK ESNAFI KORKUTULAR

Uşak 'taFETÖ'nün küçük esnafa da gözdağı verdiği savcılık iddianamesinde yer aldı. Örgütün 2015'e kadar OSB ve belediyede söz sahibi olduğunu anlatan esnaflar, "Eğer iş yapmak istiyorsanız onların taleplerini kabul etmeniz gerekiyor. Yoksa biterseniz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber