'KHK'lar Meclis'in onayına sunulmalı'

Levent Gök, ilk KHK'nın Meclis'te görüşüldüğünü ancak iktidarın henüz diğer KHK'ları Meclis'e getirmediğini söyledi. Gök, önümüzdeki hafta tüm KHK'ların Meclis'e getirilmesi ve görüşülmesi gerektiğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2016 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'KHK'lar Meclis'in onayına sunulmalı'

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "CHP'nin hiçbir milletvekili, hiçbir yöneticisinin FETÖ ile bağlantısı ortaya konulamaz. Başta şahsım olmak üzere CHP'nin birçok milletvekili yöneticisi bizzat FETÖ'cü polislerin, savcıların mağdurları olmuştur. Başbakanın CHP'ye bu konuda söyleyecek, ima edebilecek en küçük bir sözcüğü dahi olamaz." dedi.

Gök, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, bugün Başbakan Binali Yıldırım'ın partisinin Afyonkarahisar kampında, "esip gürlediğini" savundu. Başbakanın konuşmalarında, "Bir suçluluğun telaşı içerisinde" olduğunun çok net görüldüğünü savunan Gök, başbakanın muhalefet partilerinin FETÖ'ye destek verdiklerini ifade eden açıklamalarda bulunduğunu söyledi.

Başbakanın FETÖ ile mücadelenin ne anlama geldiğini bilmeden, çok farklı bir kulvara girdiğini ileri süren Gök, "FETÖ ile mücadele konusunda CHP'nin çok uzun yıllardan beri kamuoyuna, iktidar partisine yönelttiği bütün değerlendirmeler karşısında iktidar partisi aymaz davranmıştır, sessiz kalmıştır. Bizzat FETÖ, AKP'nin içerisinde karargah kurmasına karşın FETÖ ile beraber olduğu dönemlerde özellikle sol muhalefeti sindirmek, ezmek için tam anlamıyla işbirliğini yapmışlardır." ifadesini kullandı.

FETÖ'nün ne olduğunu bu iktidar partisinin çok iyi bildiğini iddia eden Gök, "Çünkü beraber yürümüşlerdir. Hem yağan yağmurlarda hem de güneşli havalarda." diye konuştu.

İktidar partisinin bütün birimlerinin, bakanlıkların, belediyelerin bütün olanaklarını FETÖ'ye tahsis ettiklerini öne süren Gök, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İhaleler verilmiştir, arsalar peşkeş çekilmiş. Parsel parsel satılan arsaları hangi belediye vermiştir FETÖ'ye? Fetullah Gülen'in okullarının dışarıda teşvik edilmesi. Bütün AKP'li belediyelerin ihaleleri araştırıldığında FETÖ'yü bugüne kadar getiren, palazlandıran en büyük kaynağı sağlayan kurumların arasında bütün AKP'li belediyelerin olduğunu göreceksiniz. Başbakan bunları bilmiyor mu? Elbette biliyor. 'Biz kandırıldık' derken başbakan 17-25 Aralık tarihini neden milat alıyor? Ondan önceki tarihlerde durumu bilmiyor muydu? Bal gibi biliyorlardı. Gerçekleri söylemek işlerine gelmiyor, bir algıya yaratmaya çalışıyorlar. Şimdi muhalefet partilerini FETÖ ile kol kola göstermek gibi bir algı yönetmeye çalışıyorlar. CHP'nin hiçbir milletvekili, hiçbir yöneticisinin FETÖ ile bağlantısı ortaya konulamaz. Başta şahsım olmak üzere CHP'nin birçok milletvekili yöneticisi bizzat FETÖ'cü polislerin, savcıların mağdurları olmuştur. Başbakanın CHP'ye bu konuda söyleyecek, ima edebilecek en küçük bir sözcüğü dahi olamaz."

- "Suçüstü yakalandılar"

İktidarın suçüstü yakalandığını belirten Gök, iktidarın ayrıca FETÖ'ye yardım ve yataklık ettiğini de savundu.

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün darbeyi araştırma komisyonunda, kendilerinin de daha önce dile getirdiği hükümetin 2004 MGK Toplantısı'nda alınan kararları uygulamadığını söylediğini anımsatan Gök, "Yalçın Akdoğan'ın dediği gibi neden o kararı yok saydınız, neden mücadele etmediniz? Altında imzanız olan o kararı hayata geçirmediniz. Neden FETÖ'nün o tarihten sonra güçlenmesine, polisi, askeriyeyi, yargıyı ele geçirmesine neden destek oldunuz? Kalkın bunu açıklayın. Cumhuriyet Başsavcıları, Hilmi Özkök'ün açıklamaları doğrultusunda FETÖ'nün siyasi desteğini araştırmayacak mısınız?" değerlendirmesini yaptı.

Başbakan Yıldırım'ın bulanık suda balık avlamaya çalıştığını iddia eden Levent Gök, Yıldırım'dan MGK kararı karşısında neden sessiz kaldıklarını açıklamalarını istedi.

İktidarın FETÖ'ye Türkiye'yi altın tepsi içinde sunduğu iddiasında bulunan Gök, "Şimdi kalkmışlar muhalefet partilerini suçluyorlar. Kendilerini güya aklayacaklar. Bu iktidar FETÖ'nün bugüne kadar palazlanmasının büyümesinin bir numaralı adresi, karargahıdır. Biz FETÖ ile mücadelede iktidara her türlü desteği vermeye hazırız ama iktidar büyük bir aymazlık içinde, ne yazık ki Türkiye'yi getirdiği tablo yönetilemez tablodur." dedi.İktidarın kendilerine, "mağdur edebiyatını bırakın" dediğini de anımsatan Gök, "O zaman siz illerde neden kriz masası kurdunuz? Demek ki ortada bir kriz olduğunu siz de kabul ediyorsunuz?" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın PKK ile mücadele için de bir takım değerlendirmelerde bulunduğunu ve "herkes bilmelidir ki PKK ile mücadele konusunda artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak." dediğini aktaran Gök, "Eskiden ne oluyordu sayın başbakan? Neyi kastettiniz. 14 yıldır iktidardasınız, eskisi gibi olmayacak hususlar nedir? 14 yıldır neleri yapmadınız da şimdi neleri yapacaksınız?" sorularını yöneltti.

Başbakan Yıldırım'ın, "Bölgede yaşayan Kürt kardeşlerimizi örgütün insafına terk etmeyeceğiz" sözünün de şimdiye kadar bölgedeki Kürtleri örgütün insafına terk ettiğinin kabulü anlamına geldiğini savunan Gök, bunların ciddi birer itiraf olduğunu söyledi.

- "KHK'lar Meclis'in onayına sunulmalı"

Levent Gök, ilk KHK'nın Meclis'te görüşüldüğünü ancak iktidarın henüz diğer KHK'ları Meclis'e getirmediğini söyledi. Gök, önümüzdeki hafta tüm KHK'ların Meclis'e getirilmesi ve görüşülmesi gerektiğini bildirdi.

- Başkanlık tartışmaları

Başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Gök, ülkenin gündeminde birçok konu olmasına rağmen iktidarın başkanlık tartışmalarıyla Türkiye'nin bütün sorunlarının üstünü örttüğünü ileri sürdü. "Başkanlık tartışmasıyla Türkiye'de bir algı yönetilmektedir." diyen Gök, fiili duruma hukuki durumun uymasının son derce yanlış olduğunu, bunun gerçekleştirilmesi durumunda ise her yerde derebeyleri çıkacağını öne sürdü.

Gök, demokrasilerde, modern devletlerde herkesin kendi durumunu hukuki duruma uydurmakla görevli olduğunun, anayasanın ve yasaların çizdiği sınırların belli olduğunun altını çizdi.

Bir rejimin, bir sistemin bir kişi istediği diye değiştirilemeyeceğini ifade eden Gök, "Bu Türkiye'ye yapılacak en büyük ihanettir. Bizim gündemimiz yoksulluktur, eğitimin kalitesinin artırılmasıdır, komşularıyla sorunsuz bir şekilde yaşamaktır. CHP'nin amacı Türkiye'de esnafın, çiftçinin, dar gelirlinin durumunu iyileştirmektir. Biz bunlarla meşgulüz." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım'ın CHP'ye yönelik 29 Ekim açıklamalarını da hatırlatan Gök, "Sayın Başbakan, CHP ne yaptığını, ne yapacağını gayet iyi biliyor. Esas bilmeyen iktidar. Siz önce idari makamların açıklamalarına bakınız. İlk açıklamada bu yasak ortadadır. CHP 29 Ekim'i görkemli kutlayacaktır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber