'FETÖ'cülerin yargılanmasını en çok ben isterim'

CHP İstanbul Milletvekili Çiçek: - " FETÖ militanlarının yargılanması ve hak ettikleri şekilde ceza almaları için Dursun Çiçek kadar istekli bir kişi yoktur çünkü bunlar yıllarımızı çaldılar, yargıyı, askeriyeyi, milletin güvenini sıfırladılar"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2016 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'FETÖ'cülerin yargılanmasını en çok ben isterim'

- CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, "FETÖ militanlarının yargılanması ve hak ettikleri şekilde ceza almaları için Dursun Çiçek kadar istekli bir kişi yoktur çünkü bunlar yıllarımızı çaldılar, yargıyı, askeriyeyi, milletin güvenini sıfırladılar." dedi.

Çiçek, partisinin Kırklareli İl Teşkilatınca Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen "Darbe ve Hukuk" konferansında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini dile getirerek, sıkıntılı günlerin en kısa sürede sona ermesi için çalıştıklarını ifade etti.

FETÖ konusunda hükümeti daha önce defalarca uyardıklarını ancak dikkate alınmadıklarını savunan Çiçek, "FETÖ militanları büyük ölçüde cezaevinde. Aralarında çok sayıda mağdur edilenler de var. FETÖ militanlarının yargılanması ve hak ettikleri şekilde ceza almaları için Dursun Çiçek kadar istekli bir kişi yoktur çünkü bunlar yıllarımızı çaldılar, yargıyı, askeriyeyi, milletin güvenini sıfırladılar. Kendi komutanlarını derdest ederek, dış güçlerin söylemlerini gerçekleştirip, ihaneti ortaya koydular." diye konuştu.

Çiçek, Türkiye'nin olanları hak etmediğini vurgulayarak, CHP iktidarı ile tüm sorun ve sıkıntıların sona ereceğini söyledi.

CHP'nin hem genelde hem yerelde iktidar olması gerektiğini kaydeden Çiçek, "Mecliste darbe komisyonu kuruldu. Hilmi Özkök ifadeye geldi. Onlara, 'Bölgenin, NATO'nun en güçlü ordusu neden bu hale düşürüldü' diye sorduk. Çünkü Cumhuriyetin güvencesi CHP ve TSK'ydı. Artık rahat uyku bizlere haram oldu. Tek güç kaldı o da CHP. Artık evlatlarımız için tek çözüm CHP'nin iktidar olmasıdır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber