PKK'nın kaçırdığı Astsubay'dan 402 gündür haber yok

Teröristler tarafından kaçırılan Jandarma Astsubay Semih Özbey, 402 gündür PKK'nın elinde. Özbey ailesinin evlatlarını kurtarmak için çalmadığı kapı kalmadı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ekim 2016 18:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK'nın kaçırdığı Astsubay'dan 402 gündür haber yok

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey'in oğlu Astsubay Semih Özbey, 17 Eylül 2015 tarihinde kanser hastası annesini ziyaret etmek için görev yaptığı Rize'den memleketi Malatya'ya gidiyordu. Astsubayın güzergahındaki Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolunu kapatan PKK'lı hainler yoldan geçen diğer araçlarla birlikte Özbey'in aracını da durdurdu. Araçta arama yapan teröristler, askeri kimlik ile silah bulunca o sırada orada bulunan vatandaşların ısrarına rağmen Özbey'i yanlarına alarak ormanlık alana kaçırmıştı. Baba Gürsel Özbey'in o gün bugündür kapısını çalmadığı siyasi lider, sivil toplum örgütü ve medya kuruluşu kalmadı.

Teröristlerin yayınladığı ses kaydı dışında ellerinde çocuklarına ait hiçbir şey olmadığını söyleyen baba, "Çocuğum Jandarma Astsubay olarak Rize'de görev yapıyordu. 17 Eylül 2015'de hasta annesini ziyaret etmek için birliğinden Malatya'ya doğru yola çıkmıştı. Pülümür yolundayken PKK'lı teröristler yolunu kesip, kaçırmış...

Oğlumun sesini son kez yılbaşında duydum. Teröristler, 31 Aralık 2015'te aralarında çocuğumun da olduğu sekiz emniyet ve askeri personelin 'yılbaşı mesajını' yayınladılar. O günden bugüne hiçbir haber alamadım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber