Yaverler de dinlensin talebi

TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimi'ni Araştırma Komisyonu'nun AK Partili Başkanvekili Selçuk Özdağ, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın darbe girişiminin ardından tutuklanan başyaveri Albay Ali Yazıcı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın emir subayı Yarbay Levent Türkkan'ın da dinlenmesini önerdi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Ekim 2016 20:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaverler de dinlensin talebi
Turan YILMAZ

Özdağ, darbe girişimi nedeniyle halen tutuklu bulunan 2. Ordu Komutanı Ahmet Huduti, 3. Kolordu Komutanı Erdal Öztürk ile itirafçı subayların da dinlenmesini istedi.

GÜLEN'E RAPOR SORULARI

Özdağ komisyona yaptığı başvuruda aynı şekilde, tutuklu gazeteciler Mehmet Baransu, Nazlı Ilıcak, Ahmet Turan Alkan, Mümtazer Türköne, Şahin Alpay ve Ali Bulaç'ın da dinlenmesini talep etti. Özdağ, FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'e 1999 yılında ABD'ye gidişi sırasında sağlık raporunun nereden ve kimler tarafından verildiğinin araştırılmasını da istedi. Özdağ, Hürriyet'e, "Yakınları, daha önce ABD'ye gidip gelen Gülen'i, Bülent Ecevit'in arayarak, 'sağlığınız için ABD'ye gidiniz' dediğini yazıyorlar. Bu doğru mu? 1999'da ABD'ye gitmesine vesile olan sağlık raporunu hangi hastaneden aldı, kim verdi, araştırılması gerekiyor. Yine, bu seyahati için vize aldığında Ankara'da görevli ABD Büyükelçisi'nin de eğer hayattaysa dinlenmesi gerekir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber