Her gün 50 konut yenilenmek için yıkılıyor

CLK Boğaziçi Elektrik tarafından üç ayda bir açıklanan 'Gayrimenkulün Enerjisi Raporu'na göre İstanbul Avrupa Yakası'nda şubat-eylül döneminde 12 bin 261 konut yıkıldı. Bu da her gün 50 konutun yenilenmek için yıkıldığı anlamına geliyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Ekim 2016 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Her gün 50 konut yenilenmek için yıkılıyor

4.2 milyon abonesiyle Türkiye'nin en büyük perakende elektrik satış şirketi olan CLK Boğaziçi Elektrik tarafından bu yıl üçüncüsü açıklanan Gayrimenkulün Enerjisi Raporu'na göre yılın ilk 9 aylık döneminde İstanbul'un Avrupa yakasında 101 bin 351 yeni konutta ilk defa oturum başladı. İlk 9 ayda her gün 370 aile sıfır eve yerleşti. 'Gayrimenkulün Enerjisi Raporu' İstanbul Avrupa Yakası'ndaki yeni bina yapımını gözler önüne sererken, kentsel dönüşüm nedeni ile 'yıkılan' konutları da ortaya koymaya başladı. Raporda son bir yenilik olarak Şubat 2016'dan itibaren tutulmaya başlanan 'kentsel dönüşüm bina yıkım istatistikleri'ne göre bu yılın şubat-eylül dönemini kapsayan 8 ayda İstanbul Avrupa Yakası'nda 12 bin 261 konut yıkıldı. Yani İstanbul'un Avrupa Yakası'nda her gün toplam 50 konut yenilenmek için 'yok' oldu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN AYNASI

CLK Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü İbrahim Gümüşlü, 'Gayrimenkulün Enerjisi Raporu'yla, İstanbul Avrupa Yakası'nda gayrimenkul hareketlerinin adeta fotoğrafını çektiklerini belirterek, "Son olarak İstanbul'un bir gerçeği olan kentsel dönüşüm hareketlerini de bu raporumuzla ortaya koymuş olduk. Gördük ki, bu yılın 8 aylık döneminde 12 bin 261 konutun yıkımı gerçekleştirilmiş. Bu binalar yıkılarak, kamuoyunda sürekli gündeme getirilen Büyük İstanbul depremine karşı daha dayanıklı, binalara yer açılmış" ifadelerini kullandı.

En hareketli Avcılar

CLK Boğaziçi Elektrik Gayrimenkulün Enerjisi Raporu'na göre İstanbul Avrupa yakasında geçen yılın ilk 9 ayında 82 bin 95 olan yeni konuta taşınan aile sayısı bu yılın aynı döneminde yüzde 23.4 artarak 101 bin 351'e ulaştı. Geçen yıl ilk 9 ayda her gün 299 aile yeni konutuna taşınırken, bu yılın aynı döneminde bu rakam 370'e yükseldi. Yılın ilk 9 ayında en fazla yeni dairelere yerleşme hareketi Avcılar bölgesinde gerçekleşti.

Suriyeliler hız kesti

İstanbul'daki yabancı abone aileler arasında ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin aldığı pay da dikkat çekmeye devam ediyor. 2015'in ilk 9 ayında 1.787 olan İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki konut ve ticarethane oturumcusu Suriyeli aile sayısı, bu yılın aynı döneminde yüzde 428 artarak 9 bin 439'a ulaştı. Ancak haziran ayında aylık 1.736'ye ulaşan Suriyeli abone başvuru sayısının üçüncü çeyrekte hız kestiği gözleniyor.

Beşiktaş ikinci el cenneti

İkinci el alım ve kiralık alanında içerisinde Beylikdüzü, Esenyurt, Avcılar ve Bahçeşehir gibi önemli yerleşim bölgelerindeki hareket dikkat çekti. Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli ve Kağıthane bölgeleri ise bu dönemde hareketliliğin gözle görülür biçimde arttığı yerler arasında geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber