Emekli vaiz Enver Baytan vefat etti

İslam alimlerinden, emekli vaiz Enver Baytan (91), vefat etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2016 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emekli vaiz Enver Baytan vefat etti

Alınan bilgiye göre, hayatının büyük bölümünü İslam dinine hizmet yolunda geçiren Baytan, yaklaşık 10 gün önce rahatsızlanarak İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Baytan, taburcu olduktan sonra yaşlılığa bağlı nedenlerde dolayı evinde hayatını kaybetti.

Baytan'ın cenazesi, yarın Fatih Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Sakızağacı Şehitliği'nde toprağa verilecek.

ENVER BAYTAN KİMDİR?

Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Ömerler köyünde dünyaya gelen Baytan, annesinin köyü olan Kaplama köyünde, merhum Hafız Server Efendi'nin yanında 7,5 yaşında hafızlığa başladı, 9 yaşında hafızlığı tamamladı.

Daha sonra Gönen'in Keçiler köyünde Hafız Hamid Efendi'den eğitim alan Baytan, 1942'de İstanbul'a geldi ve burada Gönenli Hocaefendi'nin talebesi oldu, Osmanlıca yazı öğrenmeye başladı.

Meşhur kurralardan Fatih Camisi ikinci imamı Hafız Halil Efendi'den kıraat dersleri alan Baytan, daha sonra gittiği İzmit'te Hafız Cevdet Efendi'den aldığı kıraat derslerini tamamladı.

Baytan, üç yıl süren askerliğinin ardından 1949'da İzmit'e döndü imam-hatiplik sınavlarını kazanarak önce Akça Camisi, ardından Pertev Mehmed Paşa Camisi'ne (Yeni Cuma Camisi) atandı. İstanbul'da 1952'de açılan imam hatiplik ve müezzinlik sınavlarını kazanan Baytan, görevine Yerebatan Camisi'nde devam etti.

Yaklaşık 6 ay süreyle Sultanahmet Camisi'nde imam vekili olarak görevine devam eden Baytan, 1978'de kendi isteğiyle emekli oldu. Askerliği de dahil 33 yıl görev yapan Baytan, İstanbul Müftülüğü'nün teklifi ve izniyle vaizliği fahri olarak muhtelif camilerde sürdürdü.

Yayınlanmış 17 kitabı bulunan Baytan, 3 çocuk sahibiydi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber