FETÖ'ye karşı yurtdışı seferberliği

Başkanlık ettiği AK Parti heyeti ile bu hafta İngiltere'ye giderek FETÖ'yü ve darbe girişimini anlatacak olan Mehdi Eker: Örgüt 160 ülkede faal. FETÖ'nün gerçek yüzünü belgeleriyle anlatacağız

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 24 Ekim 2016 06:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'ye karşı yurtdışı seferberliği
HAZAL ATEŞ

AKParti, FETÖ ile mücadele için yurtdışı seferberliği başlattı. AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker başkanlığındaki heyet, ABD'nin ardından bu hafta İngiltere'ye gidiyor. Avam ve Lordlar Kamarası, düşünce kuruluşları, basın temsilcileri ile bir araya gelecek olan heyet FETÖ'nün darbe girişimini ve Fetullah Gülen'in terör örgütü lideri olduğunu muhataplarına belgelerle anlatacak.

BALKANLAR'DA MÜCADELE

SABAH'a konuşan Eker, 160 kadar ülkede faaliyeti ve bağlantıları olan FETÖ'yü her platformda anlatacaklarını belirterek, "Türkiye'nin bu konudaki hassasiyetleri, beklentilerini ABD'de de olduğu gibi belgelerle anlatacağız. Örgütün ikincisi tabakası sadece Türkiye'de görüldü. Elimizdeki bilgi ve belgelerlerle bu örgütün gerçek yüzünü anlatacağız. Türkiye aleyhine yürüttükleri lobi faaliyetlerine göz yummayacağız. Asya, Afrika, Amerika bütün ülkelere gideceğiz" diye konuştu. Bosna Hersek, Arnavutluk, Makedonya, Kosova ve Sırbistan'da yaklaşık 40 okulu bulunan FETÖ'nün Balkanlar'daki faaliyetlerinin durdurulması için de bir dizi çalışma yapılıyor. Mehdi Eker, Bosna'nın "Gelin kapatalım" mesajı verdiğini anımsatarak, "Bu bir haftalık bir iş değil. Mücadeleye tüm kesimler iştirak etmeli. Bunların terör örgütü olduğu konusunda dünyayı bilgilendirmeliyiz. İhracatçı, öğrenci, turistik tesis sahipleri her kesim muhataplarına bunu anlatmalı. Bizim gücümüzü etkin kullanıp mobilize etmemiz gerekiyor" değerlendirmesini yaptı.

"2'NCİ TABAKA BİLİNMİYOR"

Örgütün devlete sızan ikinci tabakasının sadece Türkiye'de bilindiğini vurgulayan Eker, "Bu örgütün bir legal tabakası var. Bir de devlet yönetimlerini ahtapot gibi sardığı ikinci tabakası. 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi örgütün ikinci tabakasını ortaya koydu. Bu tabaka ilk kez MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a yönelik operasyonla gün yüzüne çıkmıştı" dedi.

"BİZİM 11 EYLÜLÜMÜZ"

İngiltere'ye yapacakları ziyarette de buna dikkat çekeceklerini anlatan Eker şöyle devam etti: "FETÖ profesyonel şirketler aracılığı ile Türkiye aleyhine propaganda yapıyor. Amerika'da senatörleri tatile götürüyor, kampanyalarına destek veriyor. ABD'de de anlattık; 'Sizin için 11 Eylül neyse bizim için de 15 Temmuz odur. Sizin için Usame Bin Ladin neyse Gülen de bizim için odur' dedik. Bu ziyaretlerde Türkiye'nin tezlerini, Gülen'in terör örgütü lideri olduğunu belgelerle muhataplarımıza anlatıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber