İHA ve KOBRA'lar dağları teröristlere dar ediyor

Tunceli'nin Ovacık ilçesine önceki gün sızmaya çalışırken güvenlik güçlerince fark edilen ve çıkan çatışma sonrası kaçan PKK'lıların ormanlık bölgede sakladığı 2 ton bomba yüklü araç, dün sabah insansız hava aracı (İHA) tarafından tespit edildi.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 24 Ekim 2016 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İHA ve KOBRA'lar dağları teröristlere dar ediyor
ERCAN TOPAÇ - ÖMER ŞANLI - SIRIBERK ARSLAN

Tunceli'ninOvacık ilçesine önceki gün sızmaya çalışırken güvenlik güçlerince fark edilen ve çıkan çatışma sonrası kaçan PKK'lıların ormanlık bölgede sakladığı 2 ton bomba yüklü araç, dün sabah insansız hava aracı (İHA) tarafından tespit edildi. Havalanan kobra helikopterler PKK'nın bomba yüklü aracını imha etti. Valilikten yapılan açıklamada dünkü operasyonda 3'ü kadın 9 PKK'lının etkisiz hale getirildiği belirtildi. Önceki gün Ovacık ilçesine 30-35 kişilik terörist grubu sızmaya çalışmış, ilçe girişinde fark edilen teröristler kaçmak zorunda kalmıştı. Operasyonlar sonrası bölgede çok sayıda silah, mühimmat ve cephane ele geçirildi. Diğer taraftan Şırnak Düğün Dağı güneyindeki operasyonda 15 terörist öldürüldü. Savaş uçaklarıyla yapılan harekatta örgütün barınakları da imha edildi. Hakkari Çukurca kırsalında ise 4 terörist öldürüldü. Bu arada 24 Haziran'da Hakkari'de yola döşediği patlayıcıyı infilak ettirerek 4 askerin şehit olmasına neden olan E.N.K. isimli terörist İstanbul'da yakalandı. E.N.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILDI

Ovacık'taki operasyon sonrası Yenisöğüt, Çemberlitaş, Otlubahçe, Yoğunçam ve Aşağıtorunoba köy ve mahalleleri ile bağlı mezralarda önceki gün uygulanan sokağa çıkma saat 20.00 itibariyle kaldırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber