Görevlendirme yapılan belediyede halkın görüşü alındı

KHK ile görevlendirme yapılan Batman Belediyesi tarafından, kentteki bir refüj esnaf ve vatandaşların görüşü alınarak kaldırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2016 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Görevlendirme yapılan belediyede halkın görüşü alındı

Kanun hükmünde kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Batman Belediyesince, bir refüj, vatandaşların ve esnafın onayı ile kaldırıldı.

İçişleri Bakanlığınca KHK ile Batman Belediyesine yapılan görevlendirmenin ardından kentte başlatılan çalışmalar sürüyor.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince, Meydan, Seyitler, Gültepe, Belde, Pınarbaşı, Çamlıtepe, Bayındır, Fatih, Şirinevler, Yeni ve Raman mahallelerinde çalışma yol ve kaldırım çalışmaları yürütülüyor.

Çalışmalar kapsamında Meydan Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan refüjün daraltılması yönündeki şikayetleri değerlendiren belediyenin yeni yönetimi, refüjün kaldırılması konusunda önce caddede yaşayan vatandaşlara ve esnafa görüşünü sordu. Belediyenin resmi internet sitesinde yapılan ankete de katılan vatandaşların yüzde 90'ının olumlu görüş belirtmesi üzerine refüj kaldırıldı.

- Altyapı çalışmalarına başlandı

Belediyeye görevlendirilen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, anket sonuçları doğrultusunda refüjü kaldırdıklarını söyledi.

Refüjün kaldırılması ile caddede altyapı çalışmasına başlanıldığını belirten Aksoy, mevcut refüjün yolu daralttığı yönünde gelen şikayetler üzerine önce cadde sakinlerinin düşüncesini aldıklarını daha sonra vatandaşlara yönelik anket yaptıklarını anlattı.

Anket sonucuna göre söz konusu alanda başlattıkları çalışmanın kısa sürede tamamlanacağını kaydeden Aksoy, "Şu an refüj kaldırıldı, altyapı çalışmalarına başlandı. Altyapı çalışmalarının ardından cadde asfaltlanarak yeni ve modern bir görünüm kazanacak ve halkın hizmetine sunulacak." dedi.

Aksoy, halkın rahat edebileceği şekilde, modern bir görünüm kazandırılıncaya kadar kentteki çalışmaların süreceğini ifade etti.

Selman Tür

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber