Kayseri'de 'sınıfımızı böldürmeyiz' eylemi

KAYSERİ'de, Feridun Cıngıllı İlkokuluna yeni atanan sınıf öğretmeni nedeniyle 36 kişilik 3'üncü sınıfın bölünerek mevcudun 18'e inmesiyle ilgili çalışma yapan yöneticilere tepki göstererek "Sınıfımızı böldürmeyiz" eylemi yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Ekim 2016 20:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Kayseri'de 'sınıfımızı böldürmeyiz' eylemi

Feridun Cıngıllı İlkokuluna bir sınıf öğretmeninin atanması nedeniyle okul yöneticileri mevcudu en fazla olan 36 kişilik 3'üncü sınıfı kura ile ikiye bölme kararı aldı. Bu duruma tepki gösteren veliler çocuklarının sınıf öğretmeni Necati Aydoğdu'dan memnun olduklarını belirterek, sınıflarını böldürmek istemedi. Veliler, okul yöneticileri ile yaptığı görüşmelerde sonuç alamayınca "Sınıfımızı böldürmeyiz" diyerek Valilik binasına yürüdü.

Vali Süleyman Kamçı ile görüşmeden önce konuşan veliler, çocukların sınıf mevcudunun 36 olması nedeniyle bölünmek istendiğini belirterek, duruma karşı olduklarını söyledi. Veliler ayrıca, sınıf öğretmenlerini sevdiklerini ifade ederek, çocuklarını başka sınıfa göndermek istemediklerini kaydetti. Veliler, "Biz çocuklarımızın kalabalık sınıfta okumasına razıyız yeter ki sınıfı bölmesinler" dedi.

Velilerin Vali Kamçı ile yaptığı görüşmeler neticesinde 36 kişilik sınıf mevcudunun bölünmeyerek aynı kalacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber