Ziraat Bankası'nda kredi dolandırıcılığı operasyon: 5 Banka çalışanı gözaltında

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Ocak 2007 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziraat Bankası'nın Erzurum'daki şubelerinden sahte evrak ve imzalarla 5 milyon 150 bin YTL kredi çekilmesi ile ilgili polisin şafak vakti düzenlediği operasyonda 5'i banka çalışanı 10 kişi gözaltına alındı.

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü müfettişlerinin bir süre önce banka şubelerinde yaptığı incelemelerde, Erzurum'daki Ziraat Bankası şubelerinden Laloğlu Otomotiv Şirketi'nin farklı kişiler adına düzenlediği sahte belge ve imzalarla toplam 5 milyon 150 bin YTL kredi çekildiği saptandı. Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Erzurum Polisi, bu sabah erken saatlerde ?Şafak' adı verilen operasyon düzenledi. Polisin daha önceden belirlediği adreslere eş zamanlı yaptığı baskınlarla Ziraat Bankası'nın çeşitli şubelerinde görevli E.D., E.K., R.D., Z.A. ve D.S. ile Laloğlu Otomotiv'de çalışan H.E., E.Ö., Y.U., N.A. ve K.I., gözaltına alındı.

Otomobil pazarlama şirketinde satışlarla ilgili dosyalara el konulurken, Laloğlu otomotiv şirketinin sorumluları olan İ.L., C.L., S.L., U.L., B.A. ve E.C.'nin ise arandığı bildirildi. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 5'i bankacı, toplam 10 kişi, saat 19.00 sıralarında adliyeye sevkedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber