'Hepsine tek tek rütbe taktı'

İtirafçı Colorado imamı: Gülen apaçık yalan söylüyor. ABD'ye gittiği tarihe kadar darbeci subaylara seremoniyle tek tek rütbe taktı. Örgütün ana hedefi harp okullarına sızmaktı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 25 Ekim 2016 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Hepsine tek tek rütbe taktı'
NAZİF KARAMAN

FETÖ'nün hain 15 Temmuz darbe girişimine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen soruşturmada, örgütün bir dönem ABD'nin Colorado imamlığını yapan isim de ifade verdi. İtirafçı olan eski Colorado imamı verdiği ayrıntılı ifade ile darbe girişimi sırasında gizlenen kripto üyelerinin isimlerini deşifre ederken, örgüt ve örgüt lideri Gülen'le ilgili önemli bilgiler paylaştı. 90'lı yıllarda örgütün İstanbul sorumluluğunu yaptığını söyleyen eski imam, örgütün ana hedefinin harp okullarına öğrenci yerleştirmek olduğunu belirtti.

'HEDEF HARP OKULU'

Darbe girişimine katıldığı belirlenen ve tutuklanan eski Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (DKK) İstihbarat Daire Başkanı Tuğamiral Murat Şirzai gibi FETÖ üyelerinin yüzbaşı derecesindeyken bütün rütbelerini Gülen'e getirdiğine değinen eski Colorado imamı, "Bir seremoni ile onun elinden bizzat yeni rütbelerini takmışlardır. ABD'ye gittiği tarihe kadar bu böyle gelişti. Gülen'in 'Binde birini bile tanımam' sözü apaçık yalandır" dedi. Colorado imamı, Gülen'in 1989 yılında Altunizade'de bulunan FEM Dershanesi'nin 5. Katında örgüt imamlarına yaptığı bilinmeyen konuşmayı deşifre etti. Gülen'in bu konuşmada, 'Tunceli'nin küçük bir köyünden bile 7 tane generalin çıktığı bir ülkede, ben Müslümanım diyen bir aileden askeri okullara çocuklarından en az bir tanesini girdirmeyen Allah katında mesul olur. Askeri okullara bir öğrenci girdirmek, bir okul, bir yurt yapmak gibidir. Okullar dershaneler, evler ve esnaf hizmetleri bizim görünen yüzümüzdür. Tamamı kapansa da hiçbir önemi yoktur. Yeter ki kritik birimdeki arkadaşlarımıza bir zarar gelmesin' ifadelerini kullandığını söyledi.

'BALE'DE BİLE OLMALIYIZ'

Gülen'in bu fikrini başka bir toplantıda da farklı bir şekilde ifade ettiğini söyleyen Colorado imamı, Gülen'in, "Bir ülkede bale yapılan alanlara bile eleman girdiremezseniz o ülkede var olamazsınız. Yani her yerde olmazsanız hiçbir yerde olamazsınız" dediğini aktardı.

SARHOŞLUĞU ÖNLEYEN TABLET

Örgütün TSK içindeki üyelerinin kendilerini gizlemek için nasıl alkol aldıklarına da değinen Colorado imamı şu ifadeleri kullandı: "Harp okuluna giden öğrencilere içki içmek durumunda kalınca ne yaptıklarını sordum onlar da, abilerinin kendilerine bir tablet verdiklerini bu tableti içkilerinin içine attıkları zaman alkolün özelliğini götürerek sarhoş etmediğini söylediklerini anlattılar. Tablet deşifre olunca Gülen'den alınan fetva ile bir iki kadeh içmelerine izin verildi. Daha sonra ise serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber