Cumhuriyet Savcısından FETÖ'ye tokat gibi cevap

2006'da Muğla'da CHP belediyelerindeki rüşvet çetelerine karşı Halikarnas Operasyonu'yla verdiği mücadeleyle bilinen İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya hazırladığı FETÖ iddianamesinde bu ifadelerine de yer verdi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 25 Ekim 2016 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cumhuriyet Savcısından FETÖ'ye tokat gibi cevap

İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya 267 FETÖ şüphelisi hakkında hazırlayıp İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunduğu iddianamesinde 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde bulunan örgüte de tokat gibi bir cevap verdi.

'BU HALK BU ÜLKENİN TEMİNATI'

İddianamede savcı Karakaya'nın "Darbe gecesi ve sonrası gece yarılarından sabahlara kadar toplanan farklı ideoloji, düşünce, mezhep ve ırktaki bu halk bu ülkenin teminatı. Bizler bu yurdun çocuğuyuz. 600 sene dünyaya hükmetmiş Osmanlı'nın torunu, en düştüğü anda Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde küllerinden doğan yeni, çağdaş, demokratik cumhuriyetin nesilleriyiz. Farklı inanç, değerlerimize rağmen birlikte yaşarız. Siz ne kadar, başımıza büyük felaketler getirmeye, bizleri bölmeye çalışsanız da bizler komşuyuz, kardeşiz, karı kocayız. Bu sayede milli felaketler şuuru gelişmiş bir milletiz. Bu devlet her bireyin kendi inancını, hayat tarzını yaşadığı çağdaş bir demokrasi olarak kalacak, aksine ısrar ederseniz, o gece ne olduysa, gene o olacak. Bağrımıza gömdüğümüz kahramanlarımız size gereken cevabı her zaman verecek." ifadelerine de yer verildi.

2006'da İzmir'e atanan Cumhuriyet Savcısı Karakaya o yıl Muğla'nın Bodrum, Yalıkavak ve Konacık ilçelerindeki CHP'li belediyelerde yapılan rüşvet karşılığı imar usulsüzlüğüne karşı 1 yıllık soruşturma sonucu Halikarnas Operasyonu'nu başlatmış, 6 ayrı rüşvet çetesinin bu operasyonla çökertilmesini sağlamıştı. Öte yandan İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun yürüttüğü ve genişlettiği "FETÖ/PDY'nin Askeri Ayağı" konulu soruşturmadaki detaylarda yer aldı.

RAMAZANDA KURULAN YURTTA SULH KONSEYİ DARBE SAATİNİ BİLDİRDİ

Yurtta Sulh Konseyi 2016'nın ramazan ayında FETÖ'nün yönetici kadrosu tarafından kuruldu. Konseyin aldığı kararlar neticesinde askeri birliklerden sorumlu olan 'abi'lere talimatlar iletildi. TSK'daki FETÖ'cülere darbe saati 16 Temmuz saat 03.00 olarak verildi. Yurtta Sulh Konseyi sıkıyönetim eylem planının 15 Temmuz'da, gün içerisinde deşifre olmasını müteakip, örgüt üst düzey yöneticilerinin ve bağlantılı oldukları dış istihbarat birimleri tarafından öne alarak aynı gün saat 21.00'den itibaren eylem planı uygulamaya konuldu.

FETÖ askeri, emniyet, adli, askeri yargı, devlet erkleri içerisindeki örgüt üyelerine dolaylı yollardan ulaşarak gerçekleştirilen darbe girişimine destek istendi. Ancak halkın darbeye karşı direnişini gören örgüt mensuplarının deşifre olma korkusuyla darbe girişimine katılmadı ve yurt dışına kaçmayı tercih etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber