80 milyonun gözü Türkiye'de olacak

80 milyon takipçisi olan 150 sosyal medya fenomeni kasımda INFLOW etkinliğinde turizmcilerle buluşacak. İstanbul ve Kapadokya'yı gezecek olan fenomenler paylaşımlarıyla Türkiye'nin imajını yükseltecek

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 25 Ekim 2016 08:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
80 milyonun gözü Türkiye'de olacak
BETÜL ALAKENT

Zorlu geçen yaz sezonunun ardından alternatif pazarlama stratejilerine odaklanan turizmciler, kasım ayında dünyaca ünlü 150 sosyal medya fenomenini İstanbul'da ağırlayacak. Instagram, Facebook, Twitter, Snapchat, YouTube, Blog gibi sosyal medya kanallarıyla 80 milyon kişi tarafından takip edilen içerik yaratıcıları, blogger, fotoğrafçı ve sosyal medya fenomenleri, 24-25 Kasım tarihlerinde INFLOW Travel Summit 2016 organizasyonuyla İstanbul Swiss Otel'de bir araya gelecek. Etkinlik boyunca İstanbul ve Kapadokya turu yapacak olan fenomenlerin yapacağı paylaşımlarıyla Türkiye imajının da yükseltilmesi hedefleniyor. Türk Hava Yolları (THY) ana sponsorluğunda gerçekleşen, Turizm Bakanlığı ve TÜRSAB tarafından desteklenen organizasyon, Türk turizmcilerinin yanı sıra tripadvisor, UBER gibi dünyaca ünlü markalar tarafından da takip edilecek. Etkinlikte, ana oturum ve panellerin yanı sıra turizmcilerle sosyal medya fenomenlerinin ikili buluşmalarla pazarlama stratejisi geliştireceği B2I Meeting adı verilen toplantılar gerçekleşecek.

DÜNYADA İLK KEZ YAPILIYOR

INFLOW Kurucu Ortağı Emre Gelen, böyle bir etkinliğin dünyada ilk kez düzenlendiğini belirterek, "Dünyada başka organizasyonlar yapılıyor. Ancak onlar ya Blogger ya Instagram ya da YouTube fenomenlerini bir araya getiriyor. Biz ise her mecranın önde gelen isimlerini buluşturduk. Bu nedenle de İtalya, İspanya, Almanya gibi ülkelerden etkinliğe katılma talebi geldi" dedi. Etkinlikte turizmcilerle sosyal medya fenomenlerinin bir araya gelerek pazarlama stratejileri belirleyeceklerini aktaran Gelen, "Ayrıca 150 fenomene İstanbul'un tarihi yerlerini gezdireceğiz. Etkinlik sonrasında da iki günlük Kapadokya turu düzenleyeceğiz. Onlar da gezip gördükleri yerleri takipçileriyle paylaşacak. Böylece Türkiye'nin imajına katkıda bulunmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

ALTERNATİF PAZAR SUNACAK

INFLOWKurucu Ortağı Afşın Avcı da bu etkinlikle birlikte alternatif pazarların da geliştirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Avcı, "Ağırlıklı Avrupa olmak üzere Amerika, Rusya ve Hindistan dahil 40 ülkeden sosyal medya fenomeni bu etkinlikte buluşacak. Bu isimler yaptıkları paylaşımlarla Türkiye'nin imajını yükseltirken aynı zamanda pazar çeşitlenmesine de katkı sunacak. Çünkü bu isimler arasında her kitleye hitap eden kişilerin yanı sıra radyo yayınıyla 50 yaş grubuna seslenen de var, videolarıyla 20 yaş grubunu etkileyen de... Ve bu sosyal medya fenomenleri takipçilerinin seyahat tercihlerini etkiliyor" ifadelerini kullandı.

MURADOSMAN DAKATILIYOR

Eşiyle verdiği el pozuyla Instagram fenomeni olan dünyaca ünlü fotoğrafçı Murad Osman, gezdiği yerleri kısa filmlerle anlatan filmmaker Rob Whitworth, dünyaca ünlü blog yazarı Johnny Ward, radyo fenomeni Henry Barchet, Youtube fenomeni Krzysztof Gonciarz gibi isimlerin katılacağı organizasyonda dijital pazarlama dünyası ele alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber