Meteoroloji'den günlük hava tahmini-haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu, Artvin, Sinop ve Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ile sabah saatlerinde hafif olmak üzere Kocaeli, Sakarya, Yalova, İstanbul'un kuzey ve doğu kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ekim 2016 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den günlük hava tahmini-haritalı

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli(30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI; Yağışların; Rize, Trabzon'un doğu ilçeleri ve Artvin'in kuzey ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden başta heyelan olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Yalova ile İstanbul'un kuzey ve doğu kesimlerinin hafif olmak üzere yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

BURSA °C, 20°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

ISTANBUL °C, 19°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey ve doğu kesimleri hafif yağmurlu

KIRKLARELI °C, 18°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

SAKARYA °C, 18°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu

EGE

Parçalı ve az bulutlu, Kuzey Ege'nin iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor

A.KARAHISAR °C, 18°C

Parçalı bulutlu

DENİZLİ °C, 24°C

Parçalı ve az bulutlu

IZMIR °C, 22°C

Parçalı ve az bulutlu

MANISA °C, 23°C

Parçalı bulutlu

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 31°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 27°C

Az bulutlu ve açık

HATAY °C, 28°C

Az bulutlu ve açık

ISPARTA °C, 19°C

Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı, kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 17°C

Parçalı, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu

CANKIRI °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu

KIRŞEHİR °C, 16°C

Parçalı bulutlu

KONYA °C, 17°C

Parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ile Sinop çevrelerinin yer yer hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BARTIN °C, 16°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

BOLU °C, 12°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

DÜZCE °C, 16°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

ZONGULDAK °C, 15°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, kıyı kesimleri ile Artvin çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize, Trabzon'un doğu ilçeleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

TOKAT °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON °C, 17°C

Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun yağmur, sabah ve gece saatlerinde Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARS °C, 6°C

Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı

MALATYA °C, 21°C

Parçalı bulutlu

TUNCELİ °C, 21°C

Parçalı bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu, doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR °C, 24°C

Parçalı ve az bulutlu

GAZIANTEP °C, 25°C

Az bulutlu

SIIRT °C, 23°C

Parçalı bulutlu

ŞANLIURFA °C, 27°C

Az bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Doğu Karadeniz'in doğusunda fırtına; Doğu Karadeniz, Ege ve Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in doğusu kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), akşam saatlerinden itibaren doğusu 8 (75 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m, doğusu 2,0 ila 3,0m, akşam saatlerinden itibaren 3,5 ila 4,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına ve kuvvetli yağış anında zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey ve doğusu sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), güneyi 7 (60 km/sa), Güney Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde geneli ile akşam saatlerinde güneyi kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0m, Görüş: Orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, sabah saatlerinde doğusu ile öğle saatlerinden sonra geneli kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah ve akşam saatleri batısı kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan, sabah ve akşam saatlerinde doğusu kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Batı Akdeniz'in batısı 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan, zaman zaman güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber