Bylock sadece İphone telefonlarda yok

Bylock'un en önemli delil olduğunun açıklanması sonrasında bu programı itibarsızlaştırmaya dönük haberler çoğalmaya başladı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Ekim 2016 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bylock sadece İphone telefonlarda yok

Bylock'un, FETÖ örgütünü çözmede en büyük delil olduğu yönündeki açıklamalar sonrasında, FETÖ ve uzantısı yayın organı ve kişiler, Bylock'un genel bir uygulama olduğu, örgüt içi bir uygulama olmadığı yönünde iddialarda bulunmaktadır.

Bu haberde, Bylock'la ilgili bazı önemli tespitlere yer vereceğiz.

1- FETÖ üyesi olup, daha sonra itirafta bulunan herkes, Bylock'un flash veya bluetoothla cep telefonlarına yüklediğini belirtmiştir. Dolaysıyla, bu programın Google play veya Appstore'dan da indirilebildiğine yönelik iddialar delil karartma veya hedef değiştirme niteliğindedir. Bu program bir dönem store'da yer almış olabilir. Ama belirli bir süre sonra store'lardan kaldırılmış ve örgüt elemanlarınca birbirlerinin telefonuna yüklenmiştir. Programın genel bir uygulama olduğu yönünde algı yaratmaya çalışan gazetecilere itibar edilmemelidir.

2- Hiçbir apple telefonda Bylock çıkmamıştır. Apple telefonlar yani iphone'lar yapısı gereği dıştan müdahaleyi engellemektedir. Şuana kadar Savcılık kayıtlarında, iphone telefonlarda da Bylock veya uzantı programlarının olduğuna dair bir bilgi yer almamaktadır.

3- Şuana kadar 150 bin kullanıcı tespiti yapıldı. Bu sayı çapraz kontrollerle 56 bine düşürüldü. Son listede bir operatörden kaynaklı hata yaşanıyorki bu hata da çözülmeye çalışılıyor. Programda 100 milyon yazışma var ve bunların hepsi ele geçirildi.

4- Programı kullananlar kırmızı, turuncu, mavi olmak üzere 3 sınıfa ayrıldı. En yoğun yazışanlar ve örgütsel talimatlar verdirenler, kırmızı sınıfta yer alıyor. Programda her odada 5 kişilik gruplar var. Bunlardan birisi abi. Bu abilerin yukarıda birleştiği 5 kişilik grupları var. İşleyiş, pramit gibi yukarıya doğru gidiyor

5- Bylock 2 katmanlı şifrelemeye sahip. MİT'in bylock'a sızdığı tespiti yapılınca 3 katmanlı şifreleme içeren Eagle kullanılıyor. Ama Eagle da bylock'un geliştirilmiş sürümü. Hatta, viber, tango, whatssap ve line görünümlü diğer programlarda aslında birer eagle programı. Sadece belirtilen adlarda görünüyor. Bu nedenle bazı FETÖ'cüler savunmalarını yaparken "ben hiç eagle veya bylock kullanmadım tango kullandım" derken doğruyu söylemektedir. Sadece kullandığı tango görünümlü programın eagle olduğunu bilmemektedir.

6- Bylock ve uzantısı eagle programı darbede kullanıldı. Zira ele geçirilen server kayıtlarında 30 Temmuz 2016 yazışmaları da yer alıyor. Ancak kullanan FETÖ'cüler tango, viber veya whatssap görünümlü programları kullandıkları için bylock ve uzantısı eagle programını kullanmadığını düşünmektedir.

Özetle, Bylock veya Eagle programları, FETÖ'cülerin yaygınlaşmasını istedikleri bir şekilde herkesin kullandığı genel bir program olmayıp, örgütiçi haberleşmeyi sağlayan bir programdır.

İstihbarat ve Savcılık makamlarının yaptığı tespitler üzerinden, FETÖ'yle ilgili en önemli delil niteliği taşıyan bu programa yönelik algı oyunları karşısında herkes dikkatli olmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber