Keynes, talimatla FETÖ'yü aklamaya çalışıyor

Hürriyet'e verdiği röportajın bir operasyon olduğu deşifre olan David Keynes "Bana yanlış yaptı" dediği 'Tilki'yi neden koruyor? Röportajın asıl amacı ne? Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Editörü Ferhat Ünlü değerlendirdi.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 25 Ekim 2016 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Keynes, talimatla FETÖ'yü aklamaya çalışıyor

M. FATİH GEDİMAN

Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Editörü Ferhat Ünlü Hürriyet gazetesi üzerinden ByLock'un sahibi David Keynes röportajıyla FETÖ'yü aklama ve kripto yazışma programı ByLock soruşturmasını sulandırma operasyonunu yorumladı. Ünlü, Keynes'in 'Tilki' kod adlı kişiyle ilgili sözlerine işaret etti ve Keynes'in hala örgütün emrinde olduğunu belirtti.

İşte Ferhat Ünlü'nün Sabah.com.tr'ye özel değerlendirmesi;

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın yaptığı teknik araştırmalara göre gerek ByLock gerekse Eagle programında FETÖ'nün hem örgütsel faaliyetleri hem de darbe öncesindeki hazırlık safhaları ortaya çıkmış durumda. ByLock devlet açısından örgütün delilidir. Eagle da özellikle 15 Temmuz hain darbe kalkışması ve işgal hareketine hazırlık sürecinin delillerini içerir.

Kripto programlarda yapılan söz konusu yazışmalarda OHAL kanunundan bahsediliyor. Herkesin malumu; 15 Temmuz'dan önce OHAL yoktu. OHAL darbeden sonra devlet kararıyla gündeme geldi ve uygulamaya koyuldu. Yine kripto konuşma içeriklerinde "OHAL kanunu sonrasında nasıl ifade vermeliyiz?" , "OHAL'e rağmen nasıl davranmalıyız" ı tartışıyorlar. Hukuki tavsiyelerde bulunuyorlar.

ByLock gibi FETÖ'nün bütün suç faaliyetlerinin delili olan önemli bir programın sanki örgüt tabanı arasında 'suç dışı' amaçlarla kullanıldığı iddiası apaçık yalandır. ByLock'u örgüt delili olmaktan çıkarmaya çalışmak Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek FETÖ soruşturmasını sulandırmak anlamına gelir. Gerek ByLock gerekse Eagle ile ilgili teknik delil çalışmaları yoğun biçimde devam ediyor. Bundan sonraki süreçte hem ByLock'un hem de Eagle'ın, örgütün çökertilmesine ne kadar yardımcı olacağını hep beraber müşahade edeceğiz.

TİLKİ YANLIŞ YAPTIYSA NEDEN KORUYORSUN?

David Keynes röportajda Tilki diye birinden bahsediyor ve "Tilki bana yanlış yaptı. Benim bir ilgim yok" gibisinden açıklamalarda bulunuyor. Ama bir yandan da adamı korumaya çalışıyor. Kimliğini açıklamıyor! Madem bu adam size yanlış yapmış. Neden perdeleme yapıyorsunuz? Neden "Bu adam şu kişidir. FETÖ ile şu ilişkisi vardır" diye açıklama yapmıyorsunuz.

ÖRGÜT VE ÜST AKLI AKLAMAK ÜZERE DEVREYE SOKULDU

Keynes bunu yapmıyor. Çünkü örgütün emrinde hala. Talimatlar doğrultusunda çalışıyor ve bu röportaj da bir projeye FETÖ'yü ve onun üst aklını altan alta aklamak üzere organize edilmiş bir çalışma.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber