'Türkiye'de 20 milyon 250 bin lastikli araç bulunuyor'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Dönmez: - "Türkiye'de 20 milyon 250 bin lastikli araç bulunuyor. Gelin 2017'de her araç için bir ağaç dikelim, çevre bilincini yaygınlaştıralım"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2016 20:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türkiye'de 20 milyon 250 bin lastikli araç bulunuyor'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, Türkiye'de 20 milyon 250 bin lastikli araç olduğu bilgisini paylaşarak, "5 yıl önce akaryakıt tüketicisine promosyon olarak bir şey verecekseniz bir depoda bir ağaç dikim hediyesi verin demiştim. Bu öneri uygulanamadı ama gelin 2017'de her araç için bir ağaç dikelim, çevre bilincini yaygınlaştıralım." dedi.

Petrol Sanayi Derneği (PETDER) 20. Yıl Daveti'nde konuşan Dönmez, derneğin 1996'da kurulduğunu anımsattı ve süreklilik anlamında iyi bir örnek oluşturduğunu söyledi.

Dönmez, sektör büyüdüğünü, sadece pazar payının artmadığını belirterek, "Özel sektör bu işi çok daha iyi yapıyor. Dağıtım işinde parmakla gösterilecek noktadayız. Son olarak Türkiye Petrol Dağıtım AŞ'nin (TPPD) de özelleştirmesini gerçekleştirdik. Artık kamunun elinde akaryakıt firması kalmadı. 5 yıl önce akaryakıt tüketicisine 'Promosyon olarak bir şey verecekseniz bir depoda bir ağaç dikim hediyesi verin' demiştim. Bu öneri uygulanamadı. Türkiye'de 20 milyon 250 bin lastikli araç var, gelin 2017'de her araç için bir ağaç dikelim, çevre bilincini yaygınlaştıralım. Karbon ayak izinin silinmesine katkı sağlayalım. Şu an uygulanan bir varil atık yağa bir ağaç kampanyası güzel bir kampanya, umarım yaygınlaşır." şeklinde konuştu.

PETDER Yönetim Kurulu Başkanı Martin Thomsen ise Türkiye'nin her köşesindeki 20 milyondan fazla araca daha iyi akaryakıt ve hizmet sağlamak için çalıştıklarını vurguladı. Araçlara teknik standartlara uygun, kaliteli akaryakıt yüklenmesi için çalıştıklarını ifade eden Thomsen, "Türkiye akaryakıt sektörü 20 yıl önce az sayıda oyuncunun bulunduğu bir pazardı, bu pazar özel sektör ve kamunun çalışmaları ile gelişti. PETDER olarak sanayi sektörüne sürekli yatırım akışını, düzenlemelerin sektöre değer katmasını, enerjinin verimli kullanılmasını ve tüketici memnuniyetini en üst düzeyde tutacak hizmeti vermek üzere sürdürülebilir bir piyasa yapısını sağlamak için emek harcıyoruz. " şeklinde konuştu.

PETDER Genel Sekreteri Niyazi İlter de teşekkür konuşması yaptı.

Konuşmaların ardından, PETDER Kurucu Başkanı Ertuğrul Tuncer'e, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Dönmez ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz'a plaket takdimi yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber