Saklı cennet Karagöl'de iki mevsim bir arada yaşanıyor

Artvin'in Borçka ilçesindeki Karagöl ile çevresinde bulunan vadiler ve yaylalarda sonbaharda ortaya çıkan renk cümbüşü ziyaretçileri adeta büyülüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2016 23:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Saklı cennet Karagöl'de iki mevsim bir arada yaşanıyor

Bayram Sarayoğlu

Yazın yeşilin, sonbaharda ise sarı, kırmızı ve kahverenginin ağırlıklı olduğu renklerin binbir tonunu barındıran Artvin'in Borçka ilçesindeki Karagöl, çevresindeki doğal alanlarla her mevsim turistlerin ilgisini çekiyor.

Türkiye'nin saklı cennetlerinden biri olarak gösterilen Karagöl, yöredeki diğer bazı göller gibi 1800'lü yılların başında meydana gelen heyelanda küçük bir derenin önünün toprak kütlesiyle kapanması sonucu oluştu.

İlçe merkezine 27 kilometre mesafedeki gölün çevresi sık ormanlarla çevrili.

Gölün yakınında, üzerileri yosunla kaplı kayaların arasından süzülen dereler ile zirveleri karla kaplı, kışın habercisi kabul edilen 'vargit' çiçeklerinin açtığı yaylalar da bu güzelliği pekiştiriyor.

Fotoğraf tutkunları akın etti

Hafta sonunu ve güzel havayı fırsat bilen doğaseverler ve fotoğraf tutkunları Karagöl'e akın etti.

Karadeniz Bölgesi gezisi kapsamında Karagöl'e gelen Gürsel Yenice, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ailemle birlikte Eskişehir'den geliyorum. Bu muhteşem doğal güzelliği her insanın görmesini arzuluyorum." dedi.

Adana'dan gelen Esra Yarar da kendilerini bir doğa harikasının karşıladığını söyleyerek, görüşlerini "Her yer yeşil ve sarı. Bu doğayı gördüğümüz için çok mutluyuz." sözleriyle dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber