Kılıçdaroğlu: Halkın sorunlarını çözmek zorundayız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: - "Hiç kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi cezalandırmadan, hukuk içinde her yurttaşımızı kucaklamaya ihtiyacımız var. Türkiye'nin bölünmeye, çatışmaya ve kavgaya ihtiyacı yok"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2016 23:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu: Halkın sorunlarını çözmek zorundayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiç kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi cezalandırmadan, hukuk içinde her yurttaşımızı kucaklamaya ihtiyacımız var. Türkiye'nin bölünmeye, çatışmaya ve kavgaya ihtiyacı yok." dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Etimesgut İlçe Başkanlığınca Eryaman'da bir salonda düzenlenen "Cumhuriyet, Demokrasi ve Laiklik Dayanışma Yemeği"ne katıldı.

Burada bir konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin demokrasiyle taçlandırıldığında anlam kazandığını belirterek, demokrasilerde devletin, kin, öfke ve intikam duygusuyla değil, hukukun üstünlüğü kuralları kapsamında yönetilebileceğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, inançları, kimliği, yaşam tarzı dolayısıyla herhangi bir vatandaşın ötekileştirilmesinin Cumhuriyet ve demokraside kabul edilemeyeceğini kaydetti.

Bugünlerde en çok huzura ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiç kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi cezalandırmadan, hukuk içinde her yurttaşımızı kucaklamaya ihtiyacımız var. Türkiye'nin bölünmeye, çatışmaya ve kavgaya ihtiyacı yok. Türkiye'nin birlikte omuz omuza hakkı, yetkisi ve gücü olmalıdır." diye konuştu.

- "Halkın sorunlarını çözmek zorundayız"

"CHP, elitlerin partisidir" eleştirileri yapıldığına değinen Kılıçdaroğlu, ailede bir tek kendisinin okuduğunu, annesinin ve ablasının okuma yazma bilmediğini anlattı.

CHP'ye genel başkan olmasını " Cumhuriyetin kendisine verdiği en büyük armağan" olarak değerlendiren Kılıçdaroğlu, "CHP, halktan anlamaz" diyenlerin kendisinin hayatına bakması gerektiğini bildirdi.

CHP'nin halktan kopuk değil, halkın partisi olduğunu anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, bu yüzden parti olarak halkın sorunlarını çözmek zorunluluğunu taşıdıklarını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber