'Papağan'lı vurguna 2 bin 187'şer yıl hapis

Banka ATM'lerine taktıkları "papağan" adlı cihazla yüzlerce kişinin kart bilgilerini kopyalayan Moldovalı üç kişiye, 2 bin 187'şer yıl hapis cezası verildi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 26 Ekim 2016 08:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
'Papağan'lı vurguna 2 bin 187'şer yıl hapis
ALİ OKTAY

SiberSuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne müşteki bir banka tarafından Eminönü'ndeki bir bankamatiğe üç kişi tarafından ATM kopyalama aparatı "encoder" yerleştirildiği ihbar edildi. O anı gösteren ATM kamera kayıtları polise teslim edildi. Pusu kuran polis, bir süre sonra cihazı almaya gelen Romeo Catlabuga (38), Mihail Cotorobai (41) ve Sergiu Constantinescu (30) adlı 3 Moldovalıyı yakaladı. 3 Moldovalının üzerinden çıkan bir miktar para ile evlerinde yapılan aramada laptop, kart kopyalama cihazı ve yazıcısı, sim kartlar, cep telefonları, 195 adet manyetik şeritli plastik kart, elektronik devrelerin bulunduğu kamera düzeneği ve kart kopyalama için yapılan düzeneğe el konuldu.

KAMERAYA YAKALANDILAR

Banka, polise tüm bankamatiklerin kamera görüntülerini gönderdi. İncelenen görüntülerde şüpheli 3 Moldovalının İstanbul ve İzmir'de yoğun olan semtlerde 25 ayrı bankamatiğe "papağan" da denilen kart kopyalama aparatını yerleştirdiği tespit edildi. İddianamede şüphelilerin 135 kart kullanarak 25 ATM'de kart kopyalama işlemi gerçekleştirdikleri ve bankanın 3 ayda toplam zararının 151 bin 194 lira olduğu belirtildi. "Banka veya kredi kartının kötüye kullanılması" ve "tefecilik" suçundan cezaevine gönderilen şüphelilerden Romeo Catlabuga, ATM'lere kredi kartı kopyalama cihazı taktıklarını, kendisinin gözleyici olduğunu, arkadaşı Mihail Cotorobai'nin kendisine 20-50 lira verdiğini itiraf etti.

CİHAZ MOLDOVA'DAN

Aparat yerleştirdiklerini kabul eden şüphelilerden Sergiu Constantinescu da Mihail Cotorobai'nin aparatı taktığını, Romeo Catlabuga ile kendisinin ise görülmemesi için perdeleme görevini yaptıklarını savunmasında anlattı. Mihail Cotorobai ise cihazı Moldova'dan Türkiye'ye ikinci kez gelişinde getirdiğini mahkemedeki ifadesinde anlattı. Davanın karar duruşmasında şüpheliler "Pişmanız" dedi. Mahkeme bir müşteki için işlenen suç nedeniyle 3 şüpheliye 9 yıl 2 ay 15'er gün hapis cezası verdi. Müşteki sayısı 243 olduğu için şüphelilerin cezası 2 bin 187'şer yıla çıktı. Mahkeme ayrıca şüphelilere 112 bin 500'er lira ceza verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber