CHP'den 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine ziyaret

CHP Parti Meclis Üyesi Kaya ve beraberindeki heyet, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen Uzel ve Güler'in Hatay'daki ailelerini ziyaret etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2016 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'den 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine ziyaret

CHP Parti Meclis Üyesi Yıldırım Kaya, "Ey Fetullah Gülen, eğer sende biraz din, iman, vicdan ve ahlak varsa, çık bu ülkeye gel teslim ol ve bu senin yüzünden şehit olan insanların hiç olmazsa bir nebze de olsa ailelerinin acısına su serp." dedi.

Kaya ve beraberindekiler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Hurşit Uzel ile Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit edilen komiser Gülşah Güler'in Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki ailelerini ziyaret etti.

Kaya, şehit Hurşit'in Alakoyun Mahallesi'nde oturan kardeşi Hüseyin Uzel'e yaptığı ziyarette, şehit kardeşine Allah'tan rahmet kendisine de sabır diledi.

Tüm şehitlerin ülkenin demokrasi mücadelesinde büyük katkısı olduğunu belirten Kaya, "Genel Başkanımızla birlikte ilk günden beri 15 Temmuz şehitlerini Türkiye'nin onuru olarak gördük. Hurşit de Türkiye demokrasisine bedeniyle canıyla çok şey kattı. Türkiye halkı Hurşitleri ve 241 şehidimizi unutmayacak. Darbe girişimi gecesinde ülkemizi karabasana çevirmek isteyenlere Hurşitler çok güzel cevap verdiler." diye konuştu.

Kaya, konuşmasının ardından şehitler için dua etti.

"Abim bir daha dünyaya gelse yine aynı şekilde ölmeyi tercih ederdi"

Hüseyin Uzel de acılarının geçmediğini ve kardeşinin geride kalan 3 evladının zor bir süreçten geçtiğini ifade etti.

Ağabeyinin unutulmadığını görmenin ise acılarını az da olsa hafiflettiğini aktaran Uzel, "Abim bir daha dünyaya gelse yine aynı şekilde ölmeyi tercih ederdi. Şiir yazan biriydi, yengeme sordum 'Neler yazmış' diye. Bir iki şiirini bana gönderdi onu da fotoğrafına bastırdık. Öleceğini biliyordu sanki. 'Oluk oluk akacağız kan gibi bu birliği yaşatacağız insan gibi' mısraları.... Türkiye'nin büyük bir birliğe ihtiyacı var." diye konuştu.

Kaya, daha sonra şehit Gülşah Güler'in Cumhuriyet Mahallesi'ndeki annesi Emine Güler'i ziyaret etti.

Şehit Güler'in demokrasi için darbelere karşı canını ortaya koyan onurlu bir kadın olduğunu vurgulayan Kaya, şehit annesine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamlarını iletti.

Kaya, ziyarette şunları söyledi:

"Ey Fetullah Gülen, eğer sende biraz din, iman, vicdan ve ahlak varsa, çık bu ülkeye gel teslim ol ve bu senin yüzünden şehit olan insanların hiç olmazsa bir nebze de olsa ailelerinin acısına su serp. Birazcık inancın varsa bunu yap. Gelsin ne için, kimin için yaptı, kimler yaptırdı, bunları açıklasın, gün yüzüne çıksın da 241 şehidimiz de huzur içinde uyuyabilsin. Onlar canlarını verdi kendi ise Amerika'da Pensilvanya'da zevk-i sefa içerisinde ama Gülşahlar kara toprakta."

Kaya'ya ziyaretinde CHP Hatay İl ve çeşitli ilçe başkanlıklarından yetkililer de eşlik etti.

Lale Köklü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber