Haber-Sen'den TRT'de kadrolaşma iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2007 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haber-Sen Genel Başkanı Baki Çınar, TRT'de, 12 Ocak 2004 tarihinden bu yana genel müdür yardımcıları da dahil 286 yöneticinin görevden alınarak, yenilerinin atandığını ileri sürdü.

Çınar, yaptığı yazılı açıklamada, TRT'nin, hükümetin propaganda aracına dönüştürüldüğünü iddia etti. Şu anda görev yapan daire başkanlarından 2'sinin bu yönetim tarafından görevden alındığını, ancak mahkeme kararıyla yeniden iade edildiklerini savunan Çınar, şunları kaydetti:

?Şenol Demiröz'ün göreve başladığı 12 Ocak 2004 tarihinden itibaren, genel müdür yardımcıları dahil 286 yönetici görevden alınarak yenileri atandı. 4 genel müdür yardımcısı, baş hukuk müşaviri ve genel sekreter değiştirildi. Teftiş kurulu başkanının da aralarında bulunduğu 23 daire başkanından 20'si, 47 başkan yardımcısından 23'ü, 7 bölge müdürü, 8 radyo müdürünün 5'i, 3 televizyon müdürü, 351 müdür ve müdür yardımcısının 222'si görevden alınarak yenileri atandı.?

Üç yılda bazı kişilere maddi olanak ve özlük hakları sağlamak amacıyla da atamalar yapıldığını iddia eden Çınar,atamaların büyük bölümünün Türk Haber-Sen'in yönlendirmeleriyle yapıldığını savundu. Kadrolaşmanın önündeki engellerin kaldırılması için sık sık yönetmelik değişikliği yapıldığını kaydeden Çınar, şöyle devam etti:

?12 Ocak 2004 tarihinde başlayan bu kadrolaşmanın TRT'ye faturası ağır oldu. Tecrübesiz kişilerin yönetime getirilmesi sonucu ilk kez bu dönemde saatler süren yayın kesintisi yaşandı. TRT, hiç bir dönemde olmadığı kadar kamuoyunda tartışılır hale geldi. Anayasa ve yasalar yok sayıldı. TRT, hükümetin propaganda aracına dönüştürüldü.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber