'Negatif algı operasyonuna itibar edilmemeli'

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Aydın, "Ülkemizde makro dengeler sağlıklı ve bankacılık sistemi sağlamdır. Son dönemde ülkemiz üzerinde oluşturulmaya çalışılan negatif algı operasyonuna itibar edilmemelidir." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2016 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Negatif algı operasyonuna itibar edilmemeli'

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve TBB Yönetim Kurulları ortak bir toplantıda bir araya geldi. İTO'nun Eminönü merkez binasındaki buluşma İTO Başkanı İbrahim Çağlar ve TBB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın başkanlığında gerçekleşti.

Hüseyin Aydın yaptığı konuşmada, küresel, bölgesel ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası gelişmelerin Türkiye ekonomisine ve faaliyetlere olan etkilerini değerlendireceklerini ifade etti.

Yaşanmakta olan olağanüstü dönemin iyi yönetilmesi, büyümenin sürdürülmesi, istihdamın artırılması için sorumlulukları ve yapabilecekleri konuşacaklarını dile getiren Aydın, İTO'nun bankacılık sektörüne ilişkin görüşlerini ve beklentilerini dinleyeceklerini söyledi.

Aydın, şunları kaydetti:

"Reel ve finans sektörü olarak karşılıklı iyi niyet ve anlayış içinde, birbirimize en fazla destek olmamız ve en yüksek toleransı göstermemiz gereken bir dönemden geçtiğimizin farkında olarak riskleri, fırsatları ve işbirliklerini ele alacağız. Kredilerin seyrini ve ticari faaliyet üzerindeki etkilerini, ekonomik faaliyeti hızlandırmak için önerileri, kredi faizleri üzerindeki yüklerin düşürülmesini, bankacılık sektörüne getirilen düzenlemelerin bankaların davranışına ve kredi piyasasına yansımalarını, KOBİ kredilerinin artırılması için düzenlemelerde yapılması gereken değişiklikleri, teminatlandırma, yapılandırma konuları ile kurumlarımız ve üyelerimiz arasındaki işbirliği imkanlarını görüşeceğiz.

Bilançosunun yüzde 65'i kredilerden, kredilerin de yüzde 25'i KOBİ kredilerinden oluşan bankacılık sektörü reel sektördeki gelişmelere son derece duyarlıdır. Üzerinde önemle durduğumuz konu reel sektör yatırımlarının, üretimin ve ticaret hacminin artırılmasıdır. Bankacılık sektörünün büyümesi ve güçlü olması ekonominin büyümesine ve gücüne bağlıdır. Ekonomimize ve sektörlerimize katkı sağlamak, ülkemizi daha da güçlü yarınlara taşımak her zaman önceliğimiz oldu ve olmaya devam edecektir."

Aydın, Türkiye'nin makro dengelerinin sağlıklı ve bankacılık sisteminin sağlam olduğunu belirterek, son dönemde ülke üzerinde oluşturulmaya çalışılan negatif algı operasyonuna itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Murat Birinci

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber