27 Ekim 2016'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2016 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
27 Ekim 2016'dan önemli gündem başlıkları

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Polonya Meclis Başkanı Marek Kuchcinski ile görüşecek.

(TBMM/14.00)

2- Türkiye Yatırım Danışma Konseyi Dokuzuncu Toplantısı

- Başbakan Binali Yıldırım, toplantıya katılacak.

- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, toplantı öncesinde üyelerle kahvaltıda bir araya gelecek.

(İstanbul/10.00/09.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Valiliği, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğünü, Büyükşehir Belediyesini ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek; Atatürk Üniversitesinin akademik yıl açılış programına, Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evi açılışına ve AK Parti Siyaset Akademisi dersine katılacak.

(Erzurum/11.30-19.45)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Türkiye'de Arıtma Çamuru Yönetimi Eylem Planının Hazırlanması Projesi" açılış toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

3- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Valiliği, Belediyeyi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek; Karabük Merkez Spor Salonu ve Gençlik Merkezi açılış törenine, Karabük Üniversitesinde gençlerle söyleşi programına katılacak.

(Karabük/11.00-17.00)

4- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Belçika'da, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ikinci gün oturumlarına iştirak edecek.

(Brüksel)

5- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsünde, İstanbul AK Parti Gençlik Kollarınca düzenlenen "15 Temmuz Şehitlerini Anma" programına katılacak.

(İstanbul/13.00)

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, İngiltere'deki temasları çerçevesinde yabancı basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

(Londra)

7- TBMM'den

- Genel Kurulda Bilirkişilik Yasa Tasarısı görüşülecek.

- Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ve Ankara Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun'u dinleyecek.

(TBMM/14.00/14.00)

EKONOMİ

1- TÜİK, ekim ayına ilişkin ekonomik güven endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Okul Sütü İhalesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında yapılacak.

(Ankara/14.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Estonya'da mevkidaşı Jürgen Ligi ile görüşecek ve Başbakan Taavi Roivas tarafından kabul edilecek.

- Parlamento Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi ile Türkiye Dostluk Grubu başkanlarıyla bir araya gelecek Çavuşoğlu, Estonya Dış Politika Enstitüsünün ev sahipliğinde konferans verecek.

(Tallinn)

2- Irak güçlerinin, terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki Musul'u kurtarma operasyonu takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Fırat Kalkanı Harekatı çerçevesinde Özgür Suriye Ordusu'nun, Halep'in kuzeyindeki toprakları terör örgütlerinden kurtarması ve Suriye savaşına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Hama/Humus/Haseke)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor.

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Fransa'da turizm sektörü temsilcileriyle görüşecek, Paris Kültür ve Turizm Müşavirliğini, Paris Yunus Emre Kültür Merkezini ziyaret edecek.

- UNESCO Genel Direktörü İrina Bokova ile görüşecek Avcı, "16. Yüzyıl Dahisi Matrakçı Nasuh Sergisi"nin açılışına ve Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğinin 29 Ekim resepsiyonuna katılacak.

(Paris)

SPOR

1- Dünya Karate Şampiyonası Avusturya'da sürüyor.

(Linz/10.00)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi 4. haftasında iki Türk takımı Darüşşafaka Doğuş ile Anadolu Efes, Volkswagen Arena'da karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.15)

3- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde sezonun ilk haftasında B Grubu'nda Hatay Büyükşehir Belediyespor, evinde Rusya'nın Nadezhda, A Grubu'nda Fenerbahçe ise deplasmanda İtalya'nın Famila Schio takımıyla karşılaşacak.

(Hatay/18.00/Schio/21.30)

4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda sezonun ilk haftasında D Grubu'nda Yakın Doğu Üniverstesi, deplasmanda Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Atina/18.00)

5- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 3. turu 5 maçla tamamlanacak.

6- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi 1. hafta erteleme maçında Bursa Büyükşehir Belediyespor ile Eczacıbaşı VitrA, Cengiz Göllü Spor Voleybol Salonu'nda karşılaşacak.

(Bursa/17.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber