Emin Arslan: 1 numara diye Koç'u tutuklayacaklardı

"FETÖ, Rahmi Koç'a 'Ejder' kod adını verdi ve örgütün 1 numarası iddiasıyla tutuklama planı yaptı"

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 27 Ekim 2016 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emin Arslan: 1 numara diye Koç'u tutuklayacaklardı

Komisyon dün son olarak eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ı dinledi. Arslan, FETÖ'nün Ergenekon davası sırasında işadamı Rahmi Koç'a "Ejder'' kod adını verdiğini ve "örgütün 1 numarası" iddiasıyla tutuklama planı yaptığını söyledi. Arslan, şunları anlattı:

ÖZAL DÖNEMİ: 1991'de kura yolsuzluğu yaptılar, Ünal Erkan ihbarı değerlendirerek suçüstü yakaladı. Önceki yıllarda sızma girişimlerinde bulunuyorlardı. Özal zamanından itibaren açık bir şekilde devlet kadrolarına yerleşmeye başladılar. 2007'ye kadar bunlara kimse bir şey diyemedi. 2013'ten sonraki dönem ise dokunan yanardı.

FETÖ ÖRGÜTLENMESİ: TSK'da örgütlenme biçimi, aynı birimde çalışanlar bile birbirini tanımıyor ama emniyettekilerin birbirini tanıdığı ortaya çıktı. Bir bürokrat ne kadar direnirse dirensin 2 gün sonra görevden alınır. Beni de uyuşturucu işine monte ettiler. 17/25 süreci yaşanmasaydı, Zekeriya Öz beni Ergenekon ve Balyoz sürecine sokacaktı.

SİYASETÇİLERİ REHİN ALDILAR: Her siyasi partiden çok rehin alınmış isim var. İtiraflara bile kuşkuyla yaklaşıyorum. Darbe başarılı olsaydı kilit noktalara gelecek kişileri belliydi. Yani kripto siyasetçiler. Gülen, uluslararası örgütlerin bir maşasıydı ve kullanıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber