'FETÖ, terörde de uyuşturucuda da var'

TBMM 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda konuşan Eski Emniyet İstihbarat Dairesi, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Dairesi başkanlığı ve Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı yapan Emin Arslan, özetle şunları kaydetti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Ekim 2016 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'FETÖ, terörde de uyuşturucuda da var'

ÖNDER YILMAZ

- İLK SKANDAL ÇİFT TORBA OLDU: 2007'ye kadar bunlara kimse bir şey diyemedi. 2013'ten sonraise dokunan yanar, örgütün yapısı zulme uğrayanlar tarafından biliniyordu. Yıllarca sadece emniyet içinde örgütlenmiş gösterildi. 1991'de bir kura yolsuzluğu olmuş, Ünal Erkan Emniyet Genel Müdürü iken yakalamıştı, çift torba ile çekiliş yapmıştı. Olayı araştıran başmüfettiş İzzet Sezgin Şener öyle eziyet gördü ki felç geçirdi.

- ÖZEL SINIFLARLA AMİR OLDULAR: 1987'de özel sınıf uygulaması başlatıldı. Polislikle ilgisi olmayan kişiler 8 ay eğitim sonrasında polis kolejini bitirmiş amirlerin haklarına sahip oldular. FETÖ'nün amir statüsüne yerleşmesi bu özel sınıflarla oldu.

- ŞERH KOYDUM: Terfi Kurulu bir kez toplanır ama on gün sonra bir kez daha toplantı çağrısı yapıldı. Muhalefet şerhi koydum. Bana Bulgar Alevisi dediler. Yargıya başvurdum, lehime sonuçlandı. 6 ay sonra uyuşturucu işine monte edildim. 2013'te tahliye oldum.

Arslan, "Güneydoğu'da yapılan terörle mücadelede yaşanan aksaklıklarda FETÖ'nün etkisi var mı?" sorusu üzerine "Şüphesiz. Terörün en fazla hortladığı yıllarda Güneydoğu'da Gülen'in a takımı görevliydi. Sadece terör açısından değil o yıllarda uyuşturucu işinde de bunlar var. Yakalananlar var. Fakat himmet ve büyük paralar karşılığı geçişine göz yumulan konsorsiyumlar da var. En kilit yerlerde o yıllarda Gülen'in emniyet müdürleri var. Niye bunlar batıda bir yer istemiyorlar da Güneydoğu'yu istiyorlar? Sınırdalar ya da uyuşturucunun güzergahıdaki İstanbul ve Antalya'da, Van'da Hakkari'de görevliler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber