Bölgenin hava trafiği İstanbul'dan yönetilecek

İstanbul Yeni Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin temeli atıldı. Ulaştırma Bakanı Arslan 90 metrelik ödüllü kulenin toplam maliyetinin 50 milyon lira olacağını açıkladı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Ekim 2016 09:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bölgenin hava trafiği İstanbul'dan yönetilecek

Süleyman ŞEN

İslam motifleri ve lale figürlü tasarımı ile 2016 Uluslararası Mimarlık Ödülü'ne layık görülen İstanbul Yeni Havalimanı Hava Trafik Kulesi'nin temeli atıldı. 90 metre yüksekliğindeki kulenin kaba inşaatının tamamlanması 6 ay sürecek. Temel atma töreninde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, dünyanın en büyük havalimanının, dünyanın incisi İstanbul'a yeni bir değer katacağını belirtti.

50 MİLYONA MAL OLACAK

Kulenin 50 milyon TL'ye mal olacağını söyleyen Arslan, "Coğrafyamızın hava trafiğini buradan idare edeceğiz" dedi. Atatürk Havalimanı'nın 63 milyona hizmet eder hale geldiğine dikkat çeken Bakan Arslan, "Sayın Cumhurbaşkanımız büyük düşündüler, dünyanın en büyüğü olacak havalimanı planlandı" dedi.

LALEDEN ESİNLENİLDİ

İGA, 'Hava Trafik Kontrol Kulesi' için dünyanın önemli tasarımcılarını davet etmiş ve 'lale' figüründen esinlenerek tasarladığı çalışmasıyla Pininfarina -Aecom sürecin galibi olmuştu. Kule, Chicago Athenaeum: Mimarlık Müzesi ve Mimari Sanat Tasarımı ve Kentsel Araştırmalar Avrupa Merkezi tarafından verilen 2016 Uluslararası Mimarlık Ödülü'nü kazanmıştı.

GÜNDE 10 BİN METREKÜP BETON

Yeni havalimanı inşaatında günde 10 bin metreküp yapısal beton döküldüğü bilgisini veren Bakan Arslan, "Günde15 binayı bitirecek bina kadar beton dökülüyor burada. Arkadaşlarımız burada 3 ayda bir baraj bitirecek bir projeyi yapıyor. Atatürk Havalimanı 1300 uçağa hizmet ediyor. Biz burada sadece birinci fazda, günde 2 bin uçağa hizmet edeceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber