1 metrelik ekmeği 20 yıldır üretiyor

Trabzon'da bir fırında yaklaşık 20 yıldır üretilen 1 metre uzunluğunda ve 2,5 kilo ağırlığındaki ekmek, kalabalık ailelerin vazgeçilmezi oldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2016 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
1 metrelik ekmeği 20 yıldır üretiyor

Hakan Burak Altunöz

Trabzon-Gümüşhane karayolunun Esiroğlu mevkisinde ekmek fırını işleten Özgür Sünger, iş yerini açtığında vatandaşların ilgisini çekmek için yaptığı 1 metre uzunluğunda ve 2,5 kilogram ağırlığındaki ekmeği, talep üzerine hala pişiriyor.

Sünger, mesleğe başladığı ilk yıllarda farklı ürün arayışı içerisinde olduğu için 1 metre uzunluğunda ekmek pişirdiğini söyledi. Sadece deneme amacıyla ürettiği ekmeğe zaman içerisinde vatandaşların ilgi gösterdiğine ve üretmedikleri günlerde dahi insanların sorduğuna işaret eden Sünger, şöyle konuştu:

"Vakfıkebir ekmeği olarak bilinen yuvarlak ekmeğimiz ile bu ekmeğin yapılışı tamamen aynı. Bu sadece üretimimize göre boyunda değişiklik olabiliyor. Yaklaşık 20 yıl önce şehirde ilk defa bu ekmeği biz yaptık ve insanlar ilgi gösterdi. 1 metre uzunluğundaki bu ekmek yaklaşık olarak 7 normal ekmeğe denk geliyor ve ağırlık olarak da 2,5 kilogramı buluyor."

Sünger, tanesini 10 liradan satışa sunduğu ekmeğe yaz aylarında insanların daha da ilgi gösterdiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber