Formasyonsuz fen edebiyat fakültesi mezunlarına öğretmenlik müjdesi

Haber Giriş : 26 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, tezsiz yüksek lisans programlarına giremeyen veya çeşitli sebeplerle formasyon alamayan fen edebiyat fakültesi mezunlarına öğretmenlik hakkı tanıyacaklarını söyledi.

Zaman'ın sorularını cevaplayan Çelik, öğretmen alımıyla ilgili işlemleri yürüten Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi'ni (ÖSYM) bilgilendireceklerini ifade etti. Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) öğretmenlikle ilgili bölümlerini yeniden düzenleyeceklerini anlatan Çelik, ?Bunlar arasında fen-edebiyat fakültesi mezunlarının öğretmen olması ile ilgili bilgiler de olacak. KPSS'den 75 ve üzeri puan alan fen edebiyat mezunlarına Milli Eğitim Bakanlığı pedagojik formasyon verecek.

Bu fakülte mezunları KPSS'ye başvuru yapabilir.? dedi. Almanca ve Fransızca mezunlarının İngilizce öğretmenliğine atanmasına devam edileceğini kaydeden Çelik, 40 kredilik İngilizce sertifikası olanların da değerlendirileceğini bildirdi. Öğretmenlerin rotasyonu konusunda da önemli adımlar attıklarını kaydeden Çelik, yazın 18 bin öğretmenin batı illerine, 18 bin öğretmenin de doğu illerine gönderileceğini söyledi. Çelik, kademeli öğretmenlik sisteminin gelecek öğretim yılında uygulamaya geçeceğini bildirdi. Gerek formasyonsuz fen edebiyat fakültesi, gerekse 40 kredilik İngilizce sertifikası bulunan Almanca ve Fransızca mezunları ÖSYM'nin ilan ettiği başvuru kılavuzuna alınmamıştı.

Sertifika için ders alan adaylar ÖSYM'nin duyurusu ile hayal kırıklığı yaşamıştı. 19 Nisan'da başlayan KPSS başvuru süresi 30 Nisan'da sona erecek. Adaylar bu süre içinde başvuru yapabilecek. Bakanlık, KPSS sonunda çeşitli branşlarda 8 bin öğretmen alacak.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber