Yunanistan'dan Türkiye'ye 41 göçmen gönderildi

Geri gönderilen göçmenlerin 22'sinin Türkiye ve AB arasındaki mutabakat, 19'unun ise iki ülke arasındaki geri kabul protokolu kapsamında iade edildiği belirtildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2016 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yunanistan'dan Türkiye'ye 41 göçmen gönderildi

Yunanistan'ın Midilli Adası'ndaki 41 düzensiz göçmenin Türkiye'ye iade edildiği bildirildi.

Kamu Güvenliği Bakanlığından yapılan açıklamada, deniz yoluyla Dikili'ye ulaştırılan göçmenlerin 22'sinin Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki mutabakat kapsamında geri gönderildiği bildirildi.

Göçmenler arasında 13 Cezayir, 4 Pakistan ve birer Irak, Fas, Bangladeş, Nijerya ve Lübnan uyruklu bulunduğu belirtilen açıklamada, çoğunluğunun sığınma başvurularının reddedildiği, küçük bir kısmının ise başvurularını geri çektiği ifade edildi.

Tamamı Pakistan uyruklu 19 göçmenin ise sığınma başvurusunda bulunmadıkları gerekçesiyle Türkiye ve Yunanistan arasındaki geri kabul protokolü kapsamında iade edildiği vurgulandı.

Böylece, Türkiye ve AB arasındaki göçmen mutabakatı kapsamında iade edilen göçmenlerin sayısı 716'ya yükseldi. İki ülke arasındaki geri kabul protokolü kapsamında da Yunanistan'ın Türkiye'ye gönderdiği göçmenlerin sayısı bin 158'e ulaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber