4 gündür kendisinden haber alınamayan Meryem bulundu

KONYA'da 4 gün önce evden ayrılarak bir daha dönmeyen imam hatip lisesi öğrencisi 13 yaşındaki kızları Meryem Ay, dün akşam saatlerinde çocuk polisi tarafından sokakta yürürken bulunup ailesine teslim edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Ekim 2016 23:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
4 gündür kendisinden haber alınamayan Meryem bulundu

1 gece tanımadığı Suriyeli bir gencin evinde kalan 3 gece de parkta sabahlayan Meryem Ay, okula gitmediği için annesinin kendisini döveceğini düşünerek evden kaçtığını söyledi. Bozkırlılar Vakfı İmam Hatip Lisesi 7?nci sınıf öğrencisi astım hastası Meryem Ay, Karatay İlçesi Karaarslan Dede Mahallesi Beyhude Sokak?taki evlerinden geçen Pazar günü ayrılarak bir daha da geri dönmedi. Bir markette çalışan 41 yaşındaki baba Mehmet Ay, kızını aramadığı yer kalmadı. Meryem ve Mehmet Ay çifti dün gece çocuk polisinin kızlarını sokakta yürürken bulmasıyla mutlu oldu. Meryem Ay polise, 4 haftadır okula gitmemesi nedeniyle annesinin kendisine kızdığını ve dövmesinden korkarak evden kaçtığını söyledi.

13 yaşındaki Meryem'den 4 gündür haber alınamıyor

ANNE VE BABALAR ÇOCUKLARINA İYİ DAVRANSIN

Kızı Meryem'in bulunduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden baba Mehmet Ay, "Kızımız bulundu Allaha şükür. Kaç gündür acı çekiyordum. Polis kızımı arıyordu dün akşam da kızımı buldular. Çok sevinçliyiz, mutlu olduk kızımızı görünce. Çocuk polisinden Allah razı olsun çok ilgilendiler. Kızıma evden kaçtığı için hiç kızmadım. O yokken uyuyamadım, bir lokma yemek yiyemedim. Anne babalara tavsiyem çocuklarına iyi baksınlar sahip çıksınlar. Başı boş bırakmasınlar, iyi takip etsinler. Benim kızım sokaklarda yattı. 4 Gündür dışarıdaydı kızım bulunmasa nerede yatacaktı Allah bilir. Anne babalar çocuklarına iyi davransınlar." diye konuştu.

Anne Münevver Ay da"Kızım döndü Allaha şükür. Çok mutluyum eve döndüğü için. Kötü yollara sapmadığı için mutluyum. Allah kimsenin başına getirmesin çok acı. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Yalan yok ben Meryem'e okula gitmediği için kızdım. Ama sokakta yatması daha mı iyi." dedi.

4 GÜN BOYUNCA HİÇ UYUMAMIŞ

Geceyi sokaklarda geçirdiğini belirten Meryem Ay, "Okula gitmek istiyorum. 4 hafta okula gitmemiştim. Annemde okula gitmediğim için bana kızıyordu ve okula gitmemi söylüyordu. Bende annemin okula gitmediğim için döveceği düşüncesiyle evi terk ettim. Evi terk ettiğim ilk gün parkta Suriyeli biriyle tanıştım ve o gece onun evinde kaldım. Sonraki günler Alaaddin Tepesi ve Kültürk Parkta zaman geçirdim. Ailemin beni arayacağını biliyordum. Geceleri Alaaddin Tepesinde kalıyordum orada hiç uyumuyordum."dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber