Tehditle bile halkı sokağa indiremediler

Terör örgütü hiçbir dönemde bölge desteğini bu kadar kaybetmedi. Örgüt sokağa çağırdı, HDP sokakta yalnız kaldı. PKK'nın kanlı yüzü, Kürt halkının HDP'ye verdiği desteği de bitirdi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 28 Ekim 2016 06:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tehditle bile halkı sokağa indiremediler
HAZAL ATEŞ

HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasının ardından PKK ve HDP'nin halkı sokağa dökme planı çöktü. Terör örgütü Diyarbakır Belediyesi'nde çalışan işçileri eylemlere katılmamaları durumunda işten atmakla tehdit etti. Tehditlere rağmen eylem yapan topluluk iki yüz kişiyi geçemedi. AK Parti'nin bölge siyasetçileri, "halk hendek siyasetinin faturasını HDP'ye kesti. Halk, tehdit, şantaj altında yaşamak istemiyor. PKK'nın da Kürt halkı için mücadele ettiğine inanmıyor" tespitini yaptı.

HDP 'YE 6 KRİTİK MESAJ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak ve meclis üyesi Fırat Anlı'nın "Örgüt üyeliği, örgüte yardım ve yataklıktan gözaltına" alınmasının ardından meydanlara inin çağrısına halktan destek gelmedi. AK Parti, HDP'nin geldiği bu noktanın analizini yaptı, gerekçelerini 6 başlıkta topladı:

HDP hendek siyasetinin bedelini ödüyor. Halk şiddetin faturasını kesti.

Bölge halkı terör örgütü PKK'nın Kürt halkı için mücadele ettiğine inanmıyor.

Halk, PKK'nın sivil halkı hedef alan eylemleriyle DEAŞ'tan bir farkı olmadığını düşünüyor.

Hükümetin tüm özverilerine karşın barış masasını HDP ve PKK devirdi.

Bazı uluslararası güçler örgütü maşa olarak kullanıyor.

Bölge insanı tehdit, şantaj altında yaşamak istemiyor.

BELEDİYEDE 3 GÖZALTI DAHA

Diyarbakır'daBüyükşehir BelediyeBaşkanı GültanKışanak ile FıratAnlı'nın gözaltınaalındığı soruşturmadadün bir gelişme dahayaşandı. BüyükşehirBelediyesi GenelSekreter yardımcılarıNecati Pirinççioğluve Rojda BalkaşAkyüz ile DestekHizmetleri DaireBaşkanı Şiyar Nezanda gözaltına alındı.

HALKI TEHDİT EDİYORLAR

AKParti'nin bölge milletvekilleri, HDP'nin Diyarbakır başta olmak üzere bölgedeki desteği kaybetmesinin nedenlerini SABAH'a değerlendirdi:

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu

ÖRGÜT, EYLEMLERİYLE BÖLGE İNSANINI BEZDİRDİ

Halkşiddetin faturasını kesti. Örgütün eylemlerini şehirlere taşıması, DEAŞ tarzı eylemler yapması, sivil odaklı saldırıları bölge insanını bezdirdi. Artık kendisi için mücadele edildiğini düşünmüyor.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu:

ZANA, TÜRK NEDEN SUSUYOR?

Halk HDP'nin çağrısına teveccüh göstermedi. Kayyum atanan yerlerde de halk sokaklara dökülmedi. HDP'nin halkla bağı koptu. Hendek stratejisi belirleyici rol oynadı. Meclis'te demokratik sürece katkı sunacak bir strateji izlemeliydi. HDP kendisini meşruiyet dışı çizgiye çekti. Asıl konuşması gerekenler susuyor. Leyla Zana, Ahmet Türk konuşamıyor.

AK Parti Van Milletvekili Burhanettin Kayatürk:

HALK ÇOCUKLARINI VERMEK İSTEMİYOR

HDP hala bunu anlamış değil. Dönüp PKK'ya 'sen bizim başımıza bunu açtın, bizi çıkmaza soktun' diyeceğine bu kalkışmaya hendek, çukur, barikat siyasetine destek veremedik diye açıklama yapıyor. Halkı anlamadıkları sürece küçülecekler. Halk gerçek yüzlerini gördü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber