Yargı ayağını 21 sivil imam yönetmiş

Ankara'da ifade veren gizli tanık: FETÖ yargıyı 21 sivil imamla yönetirdi. Darbe girişimi sonrası örgüt evlerindeki toplantılar iptal edildi, mesajlar da WhatsApp'la iletildi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 28 Ekim 2016 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Yargı ayağını 21 sivil imam yönetmiş
YÜKSEL TEMEL

FETÖdarbe girişimi soruşturmasında kritik ayrıntılara ulaşıldı. Savcılık, örgütün yargıyı 21 sivil imamla yönettiğini belirledi. 15 Temmuz sonrası ev toplantıları yerine örgütsel görüşme ve talimatların WhatsApp üzerinden iletildiği de tespit edildi. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in örgüt üyelerine, "Sabredin karanlık günler bitecek" şeklindeki mesajlarının iletildiği, ayrıca yakalanmaları durumunda izleyecekleri yöntemlere ilişkin bilgiler veriliği ortaya çıktı.

ÖRGÜT EVİ YERİNE WHATSAPP

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz soruşturmasında, bir gizli tanık önemli itiraflarda bulundu. Gizli tanık, FETÖ'nün yargıyı dışarıdaki sivil imamlarla yönettiğini, 21 kişi olan sivil imamların mühendis, öğretmen gibi mesleklerden olduğunu anlattı. Gizli tanık, hakim ve savcıları yöneten imamların isimlerini de saydı. Gizli tanık ayrıca, 15 Temmuz'a kadar imamlar nezaretindeki toplantıların örgüte ait evlerde yapıldığını ancak darbe girişiminin başarısızlığa uğramasının ardından bu toplantılar yerine WhatsApp kullanıldığına dikkat çekti. 21 imamın kimliğini tespit eden savcılık, örgüt içi WhatsApp yazışmalarını içeren bazı mesajları da deşifre etti. Buna göre imamlar örgüt üyelerine, Gülen'in "Sabredin karanlık günler bitecek. Elbet aydınlığa çıkacağız" dediği mesajını iletti. Yine imamların örgüt üyelerine, yakalandıklarında nasıl davranmaları gerektiğini de "WhatsApp" üzerinden ilettiğine dikkat çekildi. Atılan mesajlarda, "Avukatınız olmadan asla ifade vermeyin. Gerekirse susma hakkınızı kullanın. Etkin pişmanlık teklifini kabul etmeyin. İtirafçı olursanız dönüşü yok. 'FETÖ diye bir örgütten haberimiz yok' deyin" denildiği kaydedildi. 21 imamdan 3'ü yakalanırken 18'i ise aranıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber