Barajlar alarm veriyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel ısınma mevsimsel yağışlarda sapma ve azalmalara neden olurken ciddi su sorunlarını ve kuraklığı da beraberinde getiriyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Ekim 2016 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Barajlar alarm veriyor

BURAK DURSUN İstanbul

Eylül ve Ekim aylarında önceki senelere göre yağışın daha az olması İstanbul barajlarındaki doluluk oranına da yansıdı. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi verilerine göre, bu yıl Mart ayında yüzde 87 ile en yüksek seviyesine ulaşan kentteki barajların doluluk oranı yüzde 39,25'e düştü.

Kış ayları belirli olacak

1 yılda su oranının neredeyse yarı yarıya azalmasını değerlendiren uzmanlar, kış aylarının belirleyici olacağı görüşünde. Bu yıl El-Nino'nun etkisiyle kurak bir yaz geçirdiğimizi kaydeden İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, "Ancak Aralık ayına doğru 'El Nino'nun etkisinden çıkarak daha soğuk ve yağışlı olan 'La Nina' etkisine gireceğiz" dedi. Çukurova Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nafi Baytorun da, "Bu tablo önümüzdeki günlerde su sıkıntısının yaşanabileceğinin bir göstergesi. Kuraklık böyle devam ederse susuz günler bizi bekliyor. 30 yıldır Adana'da yaşıyorum ve Seyhan barajının ilk defa bu seviyelere geldiğini görüyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber