Cepte numara taşınırlığı 6 ay içinde başlıyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Ocak 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CEP telefonu abonelerinin istediği operatöre, mevcut numarasıyla birlikte geçiş yapmasını sağlayacak 'numara taşınabilirliği' uygulamasının ilk adım atıldı.

Telekomünikasyon Kurumu (TK), numara taşınabilirliği üzerindeki çalışmalarını tamamlayarak, uygulamayı hayata geçirecek yönetmeliği Başbakanlığa gönderdi. Yönetmeliğe göre, mobil telefon aboneleri numaralarını başka bir operatöre taşıyarak, buradan hizmet alabilecek. Abones, numarasını başka operatöre taşımak istediğinde, geçmek istediği operatörün bayisine yazılı, müşteri hizmetlerini arayarak veya internet üzerinden istekte bulunacak. Abone, taşıma talebiyle birlikte kimliğini ispatlayan bilgileri işletmeciye verecek ve yeni operatörle sözleşme imzalayacak.

GEÇİŞ BİR HAFTADA: Abonenin kayıtlı olduğu operatör, taşınma talebiyle ilgili bilgileri TK bünyesinde kurulacak Merkezi Referans Veri Tabanı'na bildirecek. Abonenin eski operatörü, geçiş zamanına kadar olan döneme, yeni operatör de geçiş zamanından sonrası döneme ilişkin fatura gönderecek. Numarasını taşımak isteyen abonenin, mevcut operatörden numarasının değiştirilmesi talebinin bulunması halinde taşıma talebi reddedilecek. Taşıma talebinin operatörlere bildirim süresi ve taşıma talebi kontrol süresi, en fazla ikişer gün olarak belirlendi. Bir abonenin yeni operatöre geçişi en fazla bir hafta içinde tamamlanacak. Abone, isterse eski operatörüne dönebilecek. Cep telefonu operatörleri, taşınan numaraya yapılan çağrıları yeni operatöre yönlendirecek. Taşınmış numaralara yapılan tüm çağrılar, uluslararası standartlarla belirlenen çağrı kurulma süresine uygun yönlendirilecek. GSM operatörü, numarasını taşıyan aboneye yapılan çağrılarda, arayan abone için "uyarı tonu" verecek. Çağrı yapan abone, numarası taşınan aboneyle "şebeke içi görüşme yapmadığını" anlayabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber