Arama ve kurtarma teknisyeni alım şekli değişti

Arama ve kurtarma teknisyeni alımında KPSS'ye ilave olarak uygulamalı ve sözlü sınav yapılacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Ekim 2016 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Arama ve kurtarma teknisyeni alım şekli değişti

Arama ve Kurtarma Teknisyeni alım şekli değiştirildi.

Kurumsal yönetmelik düzenlemesi olarak yürürlüğe konulan "Arama ve Kurtarma Teknisyenliği Sınav, Atama, Görev ve Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğine" göre,

1- Bundan sonra teknisyen alım ilanlarını Afet ve Acil Durum Başkanlığı yayımlayacak,

2- İlanda, bölümler tek tek sayılacak, yaş şartı 30 olarak aranacak, sürücü belgesi sahibi olma şartı aranacak, boy ve kilo olarak ise "tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.60 metre, en fazla 1.90 metre, kadınlarda ise en az 1.55 metre, en fazla 1.80 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak," şartı aranacaktır.

3- İstenen KPSS-B puan türünden en yüksek puana sahip beş katı adayı, il bazında belirlenecek ve uygulama sınavına alınacak. Adaylar, ilanda belirlenen etap sınavlarına alınacak. Etapları süresi içinde tamamlayamayan adaylar uygulama sınavında başarısız sayılır.

4- 100 üzerinden en az 70 alanlar sözlü snava alınacak. Sözlü sınavda da en az 100 üzerinden 70 alanlar başarılı sayılacaktır.

5- Uygulama sınavının yüzde altmışı ile sözlü sınavın yüzde kırkı esas alınarak sınav puanı hesaplanacak. Sınav puanı ile KPSS puanının aritmetik ortalamasıyla da başarı puanını belirlenecek.

Yönetmeliğin tam metni için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber