AK Partili vekilden paraşütle Cumhuriyet Bayramı kutlaması

AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, geçen yıl su altında kutladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı bu yıl yamaç paraşütüyle atlayış yapıp, havada Türk bayrağı açarak karşıladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2016 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AK Partili vekilden paraşütle Cumhuriyet Bayramı kutlaması

Deniz Açık

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Divan Kurulu Katip Üyesi, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, geçen yıl su altında kutladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı bu yıl yamaç paraşütüyle atlayış yapıp, havada Türk bayrağı açarak karşıladı.

Türk Hava Kurumu (THK) Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'ndeki C Tepesi'nden yamaç paraşütü öğretmeni Mevlüt Hoyraz ile havalanan Günay, inişin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı İnönü ilçesinde kutlamayı istediklerini söyledi.

Cumhuriyetin 93. yılını havada paraşütle atlarken kutladıklarını ifade eden Günay, şöyle konuştu:

"Kuruluştan kurtuluşa' diyoruz. Bilecik'in Söğüt ilçesinde kurulan bir imparatorluğun kurtuluşa ermesi ve yeni bir dönemin, cumhuriyet tarihinin başlaması da İnönü'den gerçekleşti. Çok önemli bir dönüm noktası olan İnönü Savaşları'nın burada tekrar anılması, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının başlattığı mücadeleyi milletimizin iradesiyle nerelere getirdiğimizi tekrar hatırlamamız, özellikle şu içinde olduğumuz günlerde, bunun değerinin ne demek olduğunu çok iyi anladığımız dönemde böyle gururlu bir gün yaşıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber