'Teröre inat bu bölgeleri kalkındıracağız'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Teşvikler ve cazibe merkezi illerle özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu içerisinde yer alan illerin topyekün kalkınması ve gelişmesi, terörün orada özellikle ekonomik anlamda istismarına izin vermeyerek teröre inat bu bölgeleri kalkındıracağız." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2016 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Teröre inat bu bölgeleri kalkındıracağız'

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Tüfenkci, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'la Yunus Emre Mahallesi'ndeki bir mobilya mağazasının açılışına katıldı.

Tüfenkci ve beraberindekiler daha sonra Adıyaman Valiliğini ziyaret edip, Vali Abdullah Erin'den kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Burada gazetecilere açıklama yapan Tüfenkci, Adıyaman'ın ülkenin önemli kentlerinden biri olduğunu belirterek, burayı ayağa kaldırmak için çalıştıklarını söyledi.

Yatırımcıyı bölgeye çekmek adına önemli hamleler yapmayı amaçladıklarını ifade eden Tüfenkci, gün boyunca burada çeşitli açılışlara katılacaklarını dile getirdi.

- "Teröre inat bu bölgeleri kalkındıracağız"

Başbakan Binali Yıldırım'ın İstanbul'da yabancı yatırımcılarla gerçekleştirdiği toplantının önemini vurgulayan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Bu toplantıda ortaya çıkan fikir şu ki gelen taleplere de baktığımızda Türkiye gerçekten hala yatırım yapılabilir ve karlılık bakımından gelişmekte olan birçok ülkeden daha önde. İstikrar noktasında güvenlik ve güvenilirlilik noktasında önemli bir yere sahip, yeter ki biz birlik ve beraberliğimizi koruyarak, teröre prim vermeden ve terörün amacına ulaşmasını önleyelim. Biz bu bölgeleri kalkındırma çabamızı sürdüreceğiz. Vermiş olduğumuz teşvikler ve ilan ettiğimiz cazibe merkezi illerle beraber özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu içerisinde yer alan illerin topyekün kalkınması ve gelişmesi, terörün orada özellikle ekonomik anlamda istismarına izin vermeyerek teröre inat bu bölgeleri kalkındıracağız. Biz o bölgelerde sadece terörle mücadele etmiyoruz aynı zamanda cehaletle mücadele ediyoruz, aynı zamanda o illerin insan potansiyelini, yer altı ve yer üstü zenginliklerini ortaya çıkarma ve bu potansiyeli topyekün değerlendirme adına bu cazibe merkezlerini ilan ettik. İnşallah da bunun semerelerini önümüzdeki yıllar içerisinde göreceğiz."

Bakan Tüfenkci, bir gazetecinin, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve belediye meclis üyesi Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasıyla ilgili sorusu üzerine teröre destek verenlerin yasalar önünde hesap vermesi gerektiğini aktardı.

Milletten alınan vekaletin halk için kullanılması gerektiğini dile getiren Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Teröre kim destek veriyorsa kim çanak tutuyorsa kim terörle işbirliği yapıyorsa, elbetteki yasalar önünde herkesin eşit ve hesap verebilir olması gerekiyor. Milleten aldıkları vekaleti kötüye kullanmamaları gerekiyor, milletten aldıkları yetkiyi terörün emrine vermemeleri gerekiyor. Bu konuda ciddi şüpheler vardı ve bu şüphelerin somutlaşmasıyla beraber böyle bir soruşturma gereği ortaya çıktı. Tabii konu yargıya intikal ettiği için çok şey söylemek doğru değil, ama şunu söyleyebiliriz millet hizmet bekliyor. Adıyamanlıların veya Diyarbakırlıların hakkı olan bu kaynakları bir başka yasa dışı oluşumlara şu veya bu şekilde peşkeş çekmek veya oradaki terör örgütüyle beraber iş tutma ve işbirliği içerisinde hareket etmek hiçkimsenin hakkı değil. Bu tür yollara tevessül edenler elbetteki yasalar önünde hesap verecekler ve vermeleri de gerekir."

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, beraberindekilerle AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı'nın organize ettiği programa katılarak vatandaşlara aşure dağıttı.

Halil Fidan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber