Yüksekdağ: Gültan Kışanak kadın cesaretini kuşandı ve doğruları söyledi

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınmasına ilişkin, "Darbeciler karşısında herkes kaçacak yer ararken, herkes yalana, sahtekarlığa, korkunun tünellerine sığınırken, Gültan Kışanak kadın cesaretini kuşandı ve doğruları söyledi." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2016 21:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yüksekdağ: Gültan Kışanak kadın cesaretini kuşandı ve doğruları söyledi

HDP ve HDK Kadın Meclisleri üyesi bir grup, Kışanak'ın gözaltına alınmasını protesto için Galatasaray Lisesi önünde toplandı.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, burada yaptığı konuşmada, Gültan Kışanak ve kadınların iradesinin teslim alınmaya çalışıldığını öne sürdü.

12 Eylül 1980 askeri darbesi de dahil olmak üzere birçok darbeye karşı direndiklerini, özgürlüklerini savunduklarını dile getiren Yüksekdağ, şöyle konuştu:

"Gültan Kışanak, darbe komisyonunda konuştuğu gün gözaltına alındı. Nedeni çok açık, o darbe komisyonunda kadınların sesi, sözü, dürüstlüğü ve cesareti oldu, tek nedeni budur. Darbeciler karşısında herkes kaçacak yer ararken, herkes yalana, sahtekarlığa, korkunun tünellerine sığınırken, Gültan Kışanak kadın cesaretini kuşandı ve doğruları söyledi."

Yüksekdağ, kendilerine ambargo uygulandığını, haber kanallarında konuşmalarının yer almadığını iddia ederek, "Son iki günde ülkeyi, habere, sosyal medyaya, internete ulaşanlar ve ulaşamayanlar olarak böldüler." dedi.

Konuşmaların ardından Gültan Kışanak'ın serbest bırakılması çağrısı yapıldı. Grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Eyleme, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, HDP Milletvekilleri Hüda Kaya ve Filiz Kerestecioğlu da katıldı.

İsmail Özdemir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber