'Bu ülke ailelere, şirketlere emanet edilemeyecek kadar kutsal bir ülkedir'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Türkiye'nin ailelere, şirketlere ve şahıslara emanet edilemeyecek kadar kutsal bir ülke olduğunu belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2016 23:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bu ülke ailelere, şirketlere emanet edilemeyecek kadar kutsal bir ülkedir'

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla CHP İlçe Başkanlığınca Heredot Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceye katılan Bingöl, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin birçok il ve ilçelerinde Cumhuriyet Bayramı'nın kutlanacağını söyledi.

Kutlamalar kapsamında Meclisten Anıtkabir'e yürüyeceklerini ifade eden Bingöl, "Bu ülke ailelere, şirketlere, şahıslara, emanet edilemeyecek kadar kutsal bir ülkedir. Bu ülkede kanla yazılmış çok ciddi bir tarih sonucunda cumhuriyet kurulmuştur. O nedenle çok değerlidir. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir." dedi.

Bingöl, kayıtsız şartsız cumhuriyeti korumak ve kollamak gerektiğini vurguladı.

Başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Bingöl, "Bugünlerde hayata geçirilmeye çalışılan başkanlık sistemine sonuna kadar karşı çıkacağız. Biz parlamenter sistemi, cumhuriyeti, laikliği, demokrasiyi, insan haklarını, özgürlükleri, barışı, kardeşliği ve huzuru sonuna kadar bu ülkede tesis etmek adına, bir siyaset anlayışını, neye mal olursa olsun sürdüreceğiz." diye konuştu.

Bingöl, Türkiye'de bütün kurumların, üniversitelerin, basının ve iş dünyasının teslim alındığını iddia etti.

Türk bayrakları eşliğinde marşların söylendiği ve partililerin canlı müzik eşliğinde eğlendiği geceye CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da katıldı.

Gecede Atatürk'ün fotoğraflarından oluşan sergi de ziyarete açıldı.

Ali Ballı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber